Najuspešnija sportiskinja grada Marta Lukić iz Odbojkaškog kluba Vukovar

Grad Vukovar dodelio nagrade najboljim sportistima za uspehe ostvarene na sportskim borilištima u protekloj godini.

Slavko Bubalo 14.02.2023.
Marta Lukić ŽOK ENNA Vukovar

Grad Vukovar i ove godine izabrao je najbolje sportistkinje i sportiste u protekloj 2022. godini, a među nagrađenima su odbojkašica Marta Lukić iz Borova i dizač tegova Nikola Todorović iz Borova naselja. Odluku o tome koji sportisti su u protekloj godini bili najbolji donela je Zajednica sportskih udruženja Grada Vukovara, a nagrade laureatima svečano su uručene 13. februara u Paviljonu 2 vukovarskog Gradskog muzeja. Za najbolju sportistkinju grada Vukovara proglašena je članica Odbojkaškog kluba „Enna“ Borovčanka Marta Lukić.

- Ova nagrada mi znači puno jer odbojka je kolektivni sport i kada vas zapaze kao pojedinca onda takva nagrada govori mnogo i daje mi neki vetar u leđa za nastavak karijere. Mi smo u timu zaista sve kao jedna i uspeh svake od nas je i naš zajednički – ističe Marta koja je uz nagradu dobila i sportsku opremu u vrednosti od 400 evra.

Mladi dizač tegova Nikola Todorović je u kategoriji perspektivnih sportista uz nagradu dobio i stipendiju za talentovane sportiste u vrednosti 840 evra godišnje, odnosno 70 evra mesečno.

- U protekloj godini imao sam brojne reprezentativne nastupe na kojima sam završavao među top 20 dizača. Ove godine je to i bolje jer sam na Svetskom prvenstvu za kadete u Meksiku ušao među top 4 dizača i bio sam prvi na Kupu Evropske unije u Španiji. Videćemo da li će se taj uspešni niz započet ove godine i nastaviti – poručuje skromno Nikola.

Nikola Todorović svetsko prvenstvo do 20 godina dizanje tegova taškent uzbekistan

Nikola Todorović na Svetskom prvenstvu u Uzbekistanu

Inače, nagrade se dodeljuju u šest kategorija i to za perspektivnu sportiskinju i sportistu i, najbolju sportistkinju i sportistu, za najuspešniji sportski kolektiv te za najuspešnijeg trenera.

Pored Nikole u kategoriji perspektivnih sportista nagrađeni su šahista Petar Kovač i rukometaš Luka Lozančić. Perspektivne sportiskinje su Nikolina klupska drugarica Nataša Dermiček, zatim gimnastičarka Monika Zovko i karatistkinja Klara Sabo. Najuspješniji sportisti su plivač Luka Čarapović i Alen Bilogrević iz Vu Šua, a uz Martu Lukić nagrađena je i Jelena Begović iz Tai Či Čuana. Najuspešniji sportski kolektivi su HNK Vukovar 1991 i Ženski gimnastički klub Vukovar dok su za najbolje trenere proglašeni Milan Kordić iz Kluba dizača tegova Vukovar i Željko Troha iz Vaterpolo kluba Vukovar.

Nagrade laureatima uručili su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamenik gradonačelnika Filip Sušac, predsednik ZŠUGV-a Ivan Polhert, direktor Sportskih objekata Vukovar Ivan Sabo i pročelnik UO za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić.