Negoslavci pomažu mladim sportistima

Načelnik Opštine Negoslavci Dušan Jeckov i predsednik opštinskog veća Miodrag Mišanović organizovali prijem za uspešne mlade sportiste sa područja opštine.

Slavko Bubalo 01.03.2024.
Opština Negoslavci - prijem mladih sportista

Načelnik Opštine Negoslavci Dušan Jeckov i predsednik opštinskog veća Miodrag Mišanović organizovali prijem za uspešne mlade sportiste sa područja ove lokalne samouprave.

Uprava Opštine Negoslavci organizovala je u četvrtak poslednjeg dana februara prijem za mlade sportiste koji su u prethodnom periodu ostvarili uspehe na sportskim borilištima. Sportiste su u opštinskoj većnici primili načelnik opštine Dušan Jeckov i predsednik opštinskog veća Miodrag Mišanović. Prijemu su prisustvovali najmlađi fudbaleri Škole fudbala „Negis” koji su na nedavno održanom Tomi kupu osvojili prvo mesto kao i mladi atletičar Nikola Busić član Atletskog kluba „Maraton” iz Vukovara koji je na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu osvojio treće mesto u trci na tri hiljade metara u konkurenciji kadeta.

- Okupili smo se ovde da se sa vama malo podružimo, porazgovaramo i iskažemo našu podršku za vaš rad i uspehe. Želimo da znate da je opština Negoslavci ovde za vas i da ćete u njoj uvek imati oslonac. Želimo da vam čestitamo na dosadašnjim uspesima i da vam kažemo da ćemo se truditi da vam pomognemo i da vaše rezultate vrednujemo na pravi način, ne samo ovim prijemom, nego ćemo u dogovoru sa vašim trenerima videti i koje su vaše potrebe. Ako je potrebna nova oprema za takmičenje, dresovi, trenerke, kopačke, sprinterice i slično, mi ćemo vam to nabaviti – rekao je tom prilikom načelnik opštine.

Tomi kup na kom su učestvovali fudbalski početnici ili, fudbalskim rečnikom rečeno, petlići organizovan je po prvi put, a nakon njega sledi kvalifikacioni turnir u Osijeku za dečje igre u Splitu. Na njemu su učestvovale sve Škole fudbala sa vukovarskog područja, odnosno 16 ekipa pa je uspeh malih fudbalera iz Negoslavaca tim veći. Timovi su mešoviti, odnosno u njima mogu da igraju i devojčice.

Razgovor sa decom sportistima protekao je u prijatnoj atmosferi, a krunisan je i zajedničkom fotografijom opštinskih funkcionera i nagrađena dece i njihovih trenera.