Nova učionica za daruvarske đake u nastavi na srpskom jeziku

Daruvarska škola dobila multimedijsku učionicu za manjinsku nastavu po C modelu.

Srbi Hr 18.06.2024.

Foto: arhiva Srbi.hr

Osnovna škola „Vladimir Nazor“ iz Daruvara dobila je ovih dana savremenu multimedijalnu učionicu namenjenu učenicima koji po C modelu pohađaju nastavu srpskog jezika i kulture. Tako je, nakon Osnovne škole u Dežanovcu, škola u Daruvaru postala druga u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji koja je kroz operativni program za nacionalne manjine dobila sredstva od Vlade RH određena za tu namenu.

Svečanom otvaranju učionice uz predstavnike resornog ministarstva i Grada Daruvara, prisustvovao je i župan Marko Marušić koji istakao da je i ovaj projekt dokaz uspešne saradnje ministarstava, Bjelovarsko-bilogorske županije i škole. Podrška Ministarstva znanosti i obrazovanja iznosila je gotovo 16 hiljada evra.

- Ovo su konkretne stvari kojima težimo da bi naši učenici imali što bolje uslove za školovanje. Ovo što ovde danas vidimo je jedna dimenzija više i zato zahvaljujem Ministarstvu na podršci – preneo je portal indeks.hr reči župana Marušića koji se na angažmanu u realizaciji ovog projekta zahvalio i zameniku župana za srpsku nacionalnu manjinu Saši Lukiću.