Odvratan grafit u Vukovaru – napisan pa prekrečen

„Jebat ćemo srpske žene. ZDS“ glasio je grafit u vukovarskom predgrađu Mitnica koji je ubrzo prekrečen istom crnom bojom kojom je i napisan.

Grafit Mitnica

Dok bukvalno cela zemlja razmišlja kako i na koji način pomoći unesrećenima u zemljotresu koji je zadesio Petrinju, Glinu i Sisak, neko je u Vukovarskom predgrađu Mitnica očigledno imao pametnijeg posla. Na trafostanici na raskršću Ratarske ulice i Ulice bana Josipa Jelačića, a odmah pored katoličkog krsta, taj neko ispisao je gnusni grafit sa sadržajem „Jebat ćemo srpske žene. ZDS“ (Za dom spremni).

Fotografija koju naš portal ima nastala je najverovatnije 31. decembra, a prema našim informacijama istog dana grafit je prešaran crnom bojom kojom je i napisan.  Po načinu na koji je prefarban može se zaključiti da to verovatno nisu uradile nadležne stručne službe već pojedinac ili više njih.

Mitnica grafit prešarano

Tako išarana trafostanica stoji i danas.

17 KOMENTARI

 1. Da je ne znam što čovjek u ratu doživio, trebao bi zadržati minimum opće kulture i kućnog odgoja.
  Ovako nešto bez obzira koje je nacije, vjere itd. je odraz u najmanju ruku rečeno jedne malo građanštvine i očito neke dijagnoze.

 2. Super, sad im vi srbi-cigani { tako vas hrvati zovu} uplatite još koji milion, čisto da kupe farbu..
  Ubili su vam kralja, klali vas 1941 pa 1995,a vi trčite na hr. primorje svake godine,,,,
  Treba li još nešto da se desi pa da se opametite „glupi srbi“….

 3. To je mogao napisati i pripadnik pravoslavne manjine i prikazati da su hrvati. Po iskustvu iz 90 tih, znam kako to ide.

 4. E Srbi jesmo govna, neka im predsednik da još koji milion da im de nadje. Nema odvratnije nacije od Hrvata. Samo njima je palo na pamet da orudje za lukvidacije daju po imenu naroda. SRBOSEK, SRBOMLAT… I ds se izmirimo sa njima, Nikada

 5. U OVO BLAGDANSKO VRIJEME SVIH KRSĆANA POSVETITE SE OBITELJI I PRJATELJIMA.A SVAKA STRANA IMA SVOJU ISTINU U KOJU VJERUJE.JA VJERUJEM U JEDNU I NEPOSTOJI DRUGA.HRVATSKA SE BRANILA A NEKI SRBI I CETNICI SU GRANATIRALI MOJ DOM.UBIJALI MOJE BLIZNJE. NEMRZIM SRBE .IMAM PRIJATELJE SRBE ,PUNO NJIH.POSTENI I ČASNI LJUDI.
  SRETAN BOZIĆ SVIM KRSĆANIMA PRAVOSLAVNE VJERE !

 6. GVOZDEN. NE PLJUJ PO SVOM NARODU.TO GOVORI VISE O TEBI SAMOM.PRETPOSTAVLJAM DA SI NEPISMENI PRIMITIVAC I DA VJERUJES SAMO U ONO STO TEBI PASE.MOZDA SI IZ NEKE VUKOJEBINE I SVE STO ZNAS -ZNAS IZ SELSKE BIRTIJE.
  SVEJEDNO JA TE NEMRZIM. TOLIKO SI JADAN I SIROMASAN OPCIOM KULTUROM I ZNANJEM. TVOJIM RJECNIKOM KAZE SE :PICKO JEDNA…

 7. Prokletinje koje siju mržnju.. veliki kvazi heroji koji imaju hrabrosti i izazivati zlo pišući po zidovima odvratne bljuvotine.
  Velika ste manjina, treba vas ignorirati, vaša govna izolirati do beskraja.

 8. Evo jedan primer, vest je iz zagrebackog Vecernjeg lista:

  Zbog ispisivanja niza grafita po zidovima u Jarunskoj ulici u krugu Studentskog doma Stjepan Radić i oko njega ćirilicom “Vukovar je srpski” i četiri ćirilična slova “C”, zagrebačka policija uhitila je Jurja L. O.

  Juraj L. O., inače uspješni ragbijaš u jednom zagrebačkom klubu, i njegova prijateljica u petak su petnaestak minuta poslije ponoći prvo došli do zida u blizini noćnog kluba…

Comments are closed.