Osnovana pionirska fudbalska reprezentacija ZVO-a Vukovar

Nakon što je osnovana pionirska fudbalska reprezentacija ZVO-a, u subotu 18. februara njeni članovi su odigrali utakmicu protiv Fudbalskog kluba Crvena Zvezda.

pionirska fudbalska reprezentacija ZVO-a Crvena zvezda

Početkom februara na inicijativu višeg stručnog saradnika za sport ZVO-a Nikole Gagulića formirana je pionirska fudbalska reprezentacija dece rođene 2008. godine i mlađi. Cilj osnivanja pionirske reprezentacije je da mladim fudbalerima pruži priliku da se dokažu i pokušaju da ostvare što bolje rezultate na treninzima i van klubova u kojima redovno treniraju.

Poziv za reprezentaciju dobili su svi klubovi koji deluju na prostoru Zajedničkog veća opština Vukovar, a treneri iz tih klubova su predložili svoje najbolje igrače. Prvo okupljanje reprezentacije bilo je pre desetak dana na fudbalskom terenu BSK Bijelo Brdo gde je odigrana pripremna utakmica protiv vršnjaka iz HNK Vukovar 1991, kada je Gagulić izabrao buduće članove pionirske ekipe.

– Sastali smo se u Bijelom Brdu i odigrali pripremnu utakmicu protiv vrlo kvalitetnog protivnika HNK Vukovar 1991 i pobedili 1:0. Ta utakmica mi je koristila da izvršim uvid u mogućnosti igrača koji su mi poslani na selektiranje i da u saradnji sa trenerima izaberemo najbolje – kaže Gagulić.

Odigrana utakmica za Crvenom zvezdom

Od ranije je poznato da Zajedničko veće opština Vukovar ima blisku saradnju sa Crvenom Zvezdom, potpisan je i sporazum o sportsko-tehničkoj saradnji a sve u cilju da deca sa područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije imaju više sportskih sadržaja i iskustva. Tako je i novoosnovana pionirska reprezentacija ZVO-a u subotu 18. februara posetila Beograd gde su u pratnji predsednika Odbora za kulturu i sport ZVO-a Veljka Maksića i višeg saradnika za sport Nikole Gagulića obišli muzej – trofejnu salu Crvene Zvezde i odigrali utakmicu protiv vršnjaka iz Crvene Zvezde koji su pobedili 2:0. Nakon odigrane utakmice deca iz Vukovara i okoline gledali su prvenstvenu utakmicu seniora pomenutog kluba koju su odigrali sa Fudbalskim klubom Čukarički takođe iz Beograda.

– Deca su se vratila kući puna utisaka što nam je i bio cilj. Dogovorili smo do kraja godine bar još jednu utakmicu u Beogradu, a u planu je i odigravanje utakmica sa drugim klubovima koje ćemo kontaktirati za saradnju – zaključio je Gagulić.

Spisak pionirske reprezentacije Zajedničkog veća opština Vukovar:

Uroš Bojanić (BSK Bijelo Brdo), Ognjen Zečević (BSK Bijelo Brdo), Marko Vesić (BSK Bijelo Brdo), Miloš Klajić (BSK Bijelo Brdo), Vladimir Zekan (BSK Bijelo Brdo), Aleksandar Polimac (BSK Bijelo Brdo), Petar Vidić (BSK Bijelo Brdo), Đorđe Jelić (BSK Bijelo Brdo), Marko Kuzmanović (Vuteks Sloga Vukovar), Mirko Janjanin (Vuteks Sloga Vukovar), Mihajlo Đermanović (Vuteks Sloga Vukovar), Marko Ivković (Borac Bobota), Strahinja Stošić (Borac Bobota), Siniša Prodanović (Negoslavci), Stefan Veselinović (Negoslavci), Miloš Planinac (Negoslavci), Ognjen Milošević (Negoslavci), Stefan Miković (Sinđelić Trpinja), Luka Vujić (Sinđelić Trpinja), Vuk Radovanović (Bršadin) i Nikola Baić (Bršadin).