Pokrenuta humanitarna akcija za Nemanju Kojčića

Zajedničko veće opština pokrenulo je novu humanitarnu akciju pod nazivom „Kolica za Nemanju“ s ciljem pomoći parakaratisti iz Dalja Nemanji Kojčiću.

Srbi Hr 11.07.2019.
Nemanja Kojčić karate „Kolica za Nemanju“

Sredinom maja pisali smo o Nemanji Kojčiću koji je nakon teške saobraćajne nesreće 2009. godine ostao nepokretan i prikovan za kolica. Uprkos tome, Nemanja je nastavio da se bavi sa karateom koji je trenirao i pre udesa. U tom sportu postigao je određene uspehe, ali je naglasio kako mu bavljenje sportom dodatno otežava težina sadašnjih kolica, te kako mu za jednostavnije bavljenje parakarateom nedostaju nova, lakša i prilagođenija kolica. Osim sporta, lakša kolica bi Nemanji olakšala i osnovne životne potrebe i dnevne aktivnosti kao što je na primer mogućnost samostalnog ulaska i izlaska iz automobila.

Zbog svega toga u Zajedničkom veću opština je odlučeno da se krene u novu humanitarnu akciju pod nazivom „Kolica za Nemanju“  u okviru koje će se sakupljati sredstva za nova kolica. U akciju je uključen i organizacioni odbor malofudbalskog turnira „Danijel Popović“ u Dalju koji je upravo u toku i na kojem se takođe prikupljaju potrebna finansijska sredstva.

Akcija je započela 10. jula, a trajaće do 4. septembra, a možda i kraće ako se u ranijem roku prikupi nešto manje od 32 hiljade kuna koliko je potrebno za kolica ove vrste.

Svi koji to žele mogu uplatiti sredstva na račun u Adiko banci posebno otvoren za ovu akciju:

HR60 2500 0091 5011 4934 9

Opis plaćanja: Za Humanitarnu akciju „Kolica za Nemanju“

Primatelj: Zajedničko vijeće općina

Poziv na broj: Datum uplate

Svift kod za uplate iz inostranstva: HAABHR22