Predškolci išli na plivanje, a osnovnoškolci u Tršić

Zajedničko veće opština Vukovar, pored brojnih manifestacija koje organizuje i pomaže, veliki značaj pridaje kako sticanju novih znanja za decu, tako i nagrađivanju najboljih.

Maja Milanović 28.06.2023.
Deca model a Tršić zvo

Sunčano vreme i početak leta idealno je vreme da se deca posvete sportu  i razvijanju motoričkih sposobnosti. U organizaciji Zajedničkog veća opština Vukovar predškolci iz vrtića gde se program odvija na srpskom jeziku i pismu sa područja Vukovarsko-sremske županije bili su polaznici škole plivanja na bazenima u Borovu naselju. U program je uključeno oko 70 dece koji su organizovanim prevozom odlazili sedam dana na bazene gde su uz stručne voditelje prošli besplatnu obuku za neplivače. Vrtići koji su sudelovali u projektu su Dečiji vrtić Zlatokosa Borovo, Vrtić Liliput Trpinja sa odelenjima u Boboti, Trpinji i Bršadinu, Vrtić Markušica i predškolski odgoj Osnovne škole Negoslavci.

Izletom nagrađeni najuspešniji učenici

Deca iz osnovnih škola u kojima se nastava provodi po modelu A iz kojih su učenici ostvarili neko od prva tri mesta na županijskom takmičenju ili na takmičenjima koji su bili u organizaciji Zajedničkog veća opština Vukovar nagrađeni su jednodnevnim izletom u Tršić. Tršić je 22. juna posetilo 43 učenika i 13 mentora koji su ovom prilikom posetili rodnu kuću i muzej Vuka Karadžića, lokalnu crkvu, a nakon obilaska imali su organizovan ručak u centru ovog sela.

Tagovi