Proslavljen dan opštine Biskupija

Na godišnjicu rođenja našeg najvećeg naučnika i pronalazača, Nikole Tesle, opština Biskupija 10. jula ujedno je proslavila i dan svoje opštine.

Vaska Radulović 17.07.2018.
Dan opštine Biskupija načelnik Milan Đurđević

Obeležavanje godišnjice opštine Biskupija počelo je svečanom sednicom opštinskog veća, na kojoj je rezimiran dosadašnji program rada, dok su u nastavku prezentovani kapitalni projekti i investicije za naredni period.

Održana je i svečana sednica opštinskog veća na kojoj se njen predsednik Dane Berić obratio svim članovima i prisutnim gostima, osvrnuvši se na lik i delo naučnika Nikole Tesle, čiji je datum rođenja ova lokalna zajednica uzela kao svoj dan.

Opština napreduje i u teškim okolnostima

Sumirajući dosadašnje rezultate u razvoju, osvrnuvši se na period od osnivanja pa sve do danas, načelnik Milan Đurđević, izrazio je zahvalnost prema svima onima koji su učešćem doprineli da Biskupija danas bude jedna od razvijenijih opština u celoj Šibensko-kninskoj županiji.

- Dosadašnjim radom i zalaganjem, u svim proteklim mandatima načelnika opštine, trudili smo se da ceo naš kraj postavimo u što bolji položaj. Zajedničkim ulaganjem crpili smo sve dostupne resurse u cilju poboljšanja života našeg stanovništva, i uprkos teškim okolnostima uspevamo beležiti postepeni napredak. Rezultati našeg rada vidljivi su iz godine u godinu, počevši od vodovodne i komunalne infrastrukture, završene projektne dokumentacije u više projekata, do obnove i rekonstrukcije postojećih objekata. Geografski položaj naše opštine nudi bezbroj mogućnosti, na nama je da ih što bolje iskoristimo, i mada su sredstva po tom pitanju ograničena, moramo naći najbolji model za njihovo korišćenje - rekao je, između ostalog, načelnik Biskupije, Milan Đurđević koji se nakon toga osvrnuo i na asfaltiranje puteva na teritoriji opštine.

- Važno je istaći da smo, do sada, uspeli asfaltirati sve lokalne pravce kao i gotovo sve seoske puteve. Za one koje tek trebamo asfaltirati osigurali smo sredstva od nadležnih institucija i nadam sa da ćemo u narednom periodu i to okončati. Aplicirali smo i za one projekte koji su tek pred nama a tu, pre svega, mislim na vodovod za naselje Vrbnik koji još uvek nije završen. Pri kraju smo s izgradnjom sportskog centra u naselju Zvjerinac, ali tu je još niz aktivnosti o kojima, još uvek, nećemo puno pričati. Moram da istaknem i značaj našeg Komunalnog društva koje radi u okviru naše opštine, ali i Dobrovoljnog vatrogasnog društva koje i u ovoj sezoni zapošljava sedam radnika sa područja opštine. Lokalna zajednica se i ove godine, kao i prethodnih, pobrinula da sva deca osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta dobiju besplatne udžbenike za narednu školsku godinu. Bez obzira na sve naše aktivnosti, svesni smo da napretka i prosperiteta nema bez mladih ljudi i zato smo dužni da im pomognemo – istakao je Đurđević.

Nagrade za najbolje učenice

Načelnik je u ime opštine Biskupija po prvi put nagradio dve najbolje učenice sa područja opštine. Milana Vukmirović i Mija Katić su se kroz svoje dosadašnje školovanje istakle odličnim uspehom i školskim priznanjima nagrađene su prenosnim računarom, što će im poslužiti kao motiv da i u budućnosti budu primer među najmlađom populacijom u Biskupiji.

Svečenosti povodom Dana opštine Biskupija prisustvovala je i zamenica šibensko-kninskog župana Anja Šimpraga, opštinski većnici i svi zaposleni u opštini Biskupija.