SKD Prosvjeta poziva na letnju školu srpskog jezika i kulture

Srpsko kulturno društvo "Prosvjeta" i Vijeće srpske nacionalne manjine grada Zagreba tokom jula organizuju Letnju školu srpskog jezika i kulture "Sava Mrkalj".

letnja škola srpskog jezika i kulture sava mrkalj

– Nakon prošlogodišnjih uspješnih organizacija i provedbe Ljetna škola srpskog jezika i kulture na Viru i ove godine se vraća na isto mjesto. Ljetna škola će se održavati u periodu od 19.7. do 31.7.2018. (dvije grupe po sedam dana 19.7. – 25.7.2018. 1 grupa, 25.7. – 31.7.2018. 2 grupa) u odmaralištu „Cvrčak“ na Viru – stoji na stranicama Srpskog narodnog vijeća, a poziv i način prijave prenosimo u celosti:

Odmaralište se nalazi izvan naselja Vir, 150 m od mora s vlastitim dvorištem, sigurnim za igru i boravak učenika. Sobe su višekrevetne s pripadajućim kupaonicama. U boravak su uračunata tri glavna obroka i užina. Cilj Ljetne škole je da kod učenika pobudi dodatni interes i obogati spoznaje o kulturi i jeziku našeg naroda, da doprinese očuvanju i razvoju nacionalnog i kulturnog identiteta. Ovakav oblik organiziranog boravka bi učenicima omogućio da steknu nove prijatelje i obogate spoznaje o zemlji svojih predaka.

Ljetna škola je namijenjena učenicima od 3. do 7. razreda (prednost imaju 4., 5. i 6. razred) iz mjesta u kojima nije organiziran niti jedan od oblika školovanja predviđen za srpsku nacionalnu manjinu (model A, B ili C srpski jezik i kultura). Program je koncipiran tako da se nastava i škola plivanja održavaju u prijepodnevnim satima, dok je popodnevno vrijeme rezervirano za kupanje, radionice i slobodne aktivnosti.

Troškove smještaja, prehrane (tri obroka i užina), pratitelja grupe i prijevoza od Zagreba do Vira snosit će SKD „Prosvjeta“ i VSNM ZG. Troškove puta do Zagreba i natrag snosite sami. Roditelji su obavezni dovesti djecu do Zagreba i dočekati ih u unaprijed dogovoreno vrijeme.

Pozivamo vas da prijavite mlađe članove u Ljetnu školu srpskog jezika i kulture „Sava Mrkalj“ i da informacije o njoj dostavite svim zainteresiranima. Prijaviti se mogu svi zainteresirani na sljedeći način:

1) Ispuniti obrasce 1. i 2.
2) Zatražiti potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole (tajništvo škole)
3) Ispunjene obrasce i potvrdu o redovnom pohađanju osnovne škole poslati poštom najkasnije do 4.5.2018. na adresu: SKD „Prosvjeta, Berislavićeva 10, 10 000 Zagreb, „za Ljetnu školu“, pp 739

Broj mjesta je ograničen, a odabrani kandidati bit će obaviješteni telefonskim putem. Krivo ispunjeni, nepotpuni obrasci te prijave poslane nakon propisanog roka neće se uzimati u razmatranje. Za sve dodatne informacije obratite se na mail matic_maja@yahoo.com

Obrasce možete preuzeti na ovom linku.