Školske torbe i pribor za učenike u Tenji i Bršadinu

Vredna donacija Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu u saradnji sa Zajedničkim većem opština.

Školske torbe portal

Fond za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu Autonomne pokrajine Vojvodine je đacima u osnovnim školama u Tenji kod Osijeka i Bršadinu kod Vukovara obezbedio sredstva za školske torbe i pribor za svu decu koja pohađaju nastavu po modelu A.

– Ovo je mali znak pažnje pred početak drugog polugodišta za 100 učenika od drugog do osmog razreda osnovnih škola Tenje i Bršadina. Takođe početkom školske godine smo za sve đake prvake kojih je bilo preko 180 koji na prostoru Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu obezbedili pribor i školske torbe, dok smo prošle godine za sve učenike koji pohađaju nastavu po modelu A obezbedili radne sveske i za te namene smo izdvojili 5 miliona dinara. To su aktivnosti gde pokrajinske institucije na konkretan način pružaju podršku Srbima koji žive u Hrvatskoj – rekao je direktor Fonda Duško Ćutilo koji je ovom prilikom poželio srećan početak drugog polugodišta svim učenicima.

Zbog trenutne epidemiološke situacije predstavnici Fonda nisu bili u mogućnosti prisustvovati podeli poklon paketa, pa su iz Zajedničkog veća opština posetili navedene škole i obradovali učenike.

– Zajedničko veće opština je na radost dece i svih nas u organizaciji i dogovoru sa školama dostavilo školske torbe i pribor koje smo raspodelili po broju učenika i uzrastu đaka. Zahvaljujemo se Fondu za izbegla i raseljena lica Autonomne pokrajine Vojvodine na konstantnoj podršci, radu i trudu, te se nadamo da ćemo u narednom periodu kada nam to dozvole epidemiološke mere imati priliku da ih ugostimo i obiđemo škole koje su primile donaciju. S obzirom na to da su učenici prvih razreda dobili na početku školske godine školske torbe i pribor, ovo je bila prilika da obradujemo i ostale učenike do osmog razreda – rekao je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.