Sportska oprema od Generalnog konzulata i za Vuteks Slogu

Pre desetak dana novi generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić pokrenuo je akciju doniranja sportske opreme fudbalskim klubovima na području dve naijistočnije županije.

Srđan Sekulić 12.02.2022.
Vuteks Sloga konzul

Nakon borovske Sloge i trpinjskog Sinđelića sportska oprema uručena je i fudbalskom klubu Vuteks Sloga iz Vukovara.

- Naš klub posetio je novi Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić i tom prilikom nam je uručio kompletnu opremu i lopte koji će nam dobro doći u daljem radu našeg kluba. Mi smo jedini gradski klub na teritoriji Vukovarsko-sremske županije koji u svojim redovima ima pripadnike srpske nacionalne manjine, a u zadnjih nekoliko godina teško nam je obezbediti bilo kakva sredstva, pogotovo sredstva za opremu. Na taj način ovaj vid pomoći koji smo danas dobili izuzetno je značajan zbog svih selekcija koje mi imamo – istakao je tehnički direktor FK Vuteks Sloge Đorđe Lukić.

Igračima i članovima uprave vukovarskog kluba opremu je lično uručio generalni konzul.

- Danas smo ovde na stadionu Vuteks Sloge doneli jednu garnituru dresova i lopte za treninge kao znak male pažnje i pomoći prijatelja iz Srbije. Ovo nije naša porva saradnja i prvi susret jer su fudbaleri Vuteks Sloge boravili na Paliću na pripremama četiri dana krajem januara odakle su se vratili prepuni utisaka i nadam se spremni za uspešan nastavak drugog dela sezone. Takođe, kuriozitet je da sam ja pre svih ovih prvotimaca igrao na ovom stadionu jer su mi obe porodične kuće bile udaljene 300 metara od stadiona Vuteksa – naglasio je Nakić.

Cilj ostati u ligi

Ovo nije prvi put da je Vuteks Sloga dobila pomoć od pojedinaca i institucija iz Republike Srbije, a jedna od poslednjih takvih akcija bila je opremanje klupske teretane.

- Svaka pomoć nam je dobrodošla pogotovo jer u nekom prethodnom periodu nismo na nju navikli. Nalazimo se na stadionu Vuteks Sloge gde su većina fudbalera Srbi i zbog toga ovaj klub ima drugačiju konotaciju, pogotovo kada je u pitanju podrška grada koji bi trebao da daje znatno veću podršku ovom klubu s obzirom na to u kojoj se ligi takmiči. Ovo nije prva pomoć naših prijatelja iz Srbije jer smo uz pomoć opština iz naše matične zemlje, Inđije i Stare Pazove, uredili jednu teretanu za potrebe naših igrača – rekao je zamenik gradonačelnika Vukovara iz redova srpske manjine Srđan Kolar.

Fudbalski klub Vuteks Sloga takmiči se u trećem rangu takmičenja i to u njegovom istočnom delu. U klubu ističu da im je cilj da zadrže status trećeligaša.

- Ambicije u nastavku prvenstva su da ostanemo u sredini tabele gde se trenutno nalazimo, da mirno dočekamo kraj sezone i da sledeće igramo u ovom istom rangu takmičenja. Biće zaista teško jer svako proleće je teže u odnosu na jesenji deo prvenstva. Nismo skupili određen broj bodova koji smo planirali, u ovom momentu nismo u zoni ispadanja, ali pošto je proleće varljivo svašta se može očekivati. Ipak, nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo dobre rezultate i da ćemo sledeće sezone igrati u istom rangu takmičenja – napomenuo je Lukić.

Pored pomoći Vuteks Slogi generalni konzul Aleksandar Nakić istog dana uručio je donaciju i fudbalskom klubu Negoslavci, dok je dan kasnije pomoć u vidu opreme dodelio i fudbalskom klubu Borac iz Bobote koji se takmiči u Međužupanijskoj ligi Osijek – Vinkovci, četvrtom rangu takmičenja.