U novi razred negoslavački đaci ići će u obući Borovo

Svih osamdeset učenika Osnovne škole Negoslavci od opštine dobili poklon vaučere u vrednosti od 200 kuna za kupovinu obuće u Borovu.

Negoslavci Borovo
Potpisivanje ugovora između kombinata Borovo i Opštine Negoslavci

Opština Negoslavci odlučila je da svojim osnovcima pomogne i u kupovini obuće pa je dogovorena poslovna saradnja sa Kombinatom Borovo d.d. Ugovor su u opštinskim prostorijama potpisali su danas načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov i predstavnik Borova Ivan Bakalar.

– Želja nam je bila da ovim ugovorom pomognemo opremanje svih učenika naše osnovne škole potrebnom obućom. Školska godina je već počela i mi nismo hteli da utičemo na njihovu mogućnost izbora, dakle u Borovu mogu da kupe obuću kakva njima treba. Vaučeri su u vrednosti od 200 kuna i roditelji će sami odlučiti šta svojoj deci za taj iznos žele da kupe. Bonove mogu da iskoriste u prodavnici Borova do 30. juna sledeće godine.

Ovom saradnjom Opština Negoslavci pomaže i Kombinatu Borovo jer će na njegov račun nakon potpisanog ugovora biti prebačen iznos od 16.000 kuna. Kako je istakao i sam načelnik Dušan Jeckov u tome ima i nekakve simbolike jer je u zlatno doba Kombinata u njemu radio i veliki broj meštana Negoslavaca.

U ime Borova d.d. Opštini Negoslavci na potpisivanju ugovora o poslovnoj saradnji zahvalio se predstavnik Kombinata Ivan Bakalar.

– Drago mi je da su Opština Negoslavci i njen načelnik iskoristili priliku da na ovakav način pomognu zajednici koju predstavljaju i na taj način pošalju i jednu poruku koja je zaista velikodušna. Verujem da će svi đaci našim trgovinama u Borovu naći za sebe proizvod koji će ih obradovati i u kom će moći putovati u školu ili koristiti za onu svrhu koja je njima potrebna. Mislim da je način na koji smo se to dogovorili najbolji, odnosno da roditelji sami za svoju decu odaberu obuću koja je njima najpotrebnija. Ovo je dobar primer saradnje i nadam se da će i ostale lokalne zajednice, koje imaju takvu mogućnost, to da slede – istakao je Bakalar.

U ime Osnovne škole Negoslavci predstavnicima Kombinata Borovo i opštine zahvalila se učiteljica razredne nastave Dragana Petković koja je bonove nakon potpisivanja ugovora i preuzela.

– Naša saradnja sa Opštinom se iz godine u godinu nastavlja i sve je bolja i raznovrsnija. Ideju da na ovakav način pomognemo našoj deci i roditeljima opština je odmah prihvatila. Znamo da ovo nije jedino što opštinsko rukovodstvo čini za naše đake. Već je ustaljena pomoć u udžbenicima, odlascima na ekskurzije, prevozu učenika, posetama pozorištima i zaista smo zahvalni na svemu što čine za našu zajednicu – rekla je Dragana Petković.

Po ulasku u borovsku trgovinu roditelji treba da kažu da su korisnici vaučera i onda će ih trgovci uputiti kako taj bon mogu da utroše. Roditelji đaka vaučere za kupovinu obuće moći će da iskoriste do 30. juna sledeće godine. Iznos od 200 kuna pokriven je vaučerom a ostatak, ako je cena proizvoda za koji se odluče veća, će morati da doplate. Ukoliko je proizvod manjeg iznosa od 200 kuna ostatak novca treba odmah da utroše jer je vaučer jednokratni.

*Ovaj tekst je nastao u sklopu projekta „Tu gdje živimo“ koji je podržao Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije.