Utakmicu Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije prenosiće Sport klub 2

U subotu će u Tavankutu manjinske fudbalske reprezentacije Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije odigrati prijateljsku utakmicu.

Utakmica Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije

Krajem aprila ove godine dogovorena je prijateljska fudbalska utakmica između reprezentacije srpske manjine u Hrvatskoj i hrvatske manjine u Srbiji, koja će biti odigrana 15. juna u Tavankutu kod Subotice. Utakmicu koja počinje u 18 časova direktno će prenositi sportski program Sport klub SK2. Prenos će biti emitovan u svim zemljama u kojima postoji ova grupacija sportskih kanala, uključujući Srbiju, Hrvatsku te Bosnu i Hercegovinu.

Utakmica dve manjinske reprezentacija podržana je od strane oba saveza, odnosno Hrvatskog nogometnog saveza i Fudbalskog saveza Srbije, a njeni organizatori su Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj, Zajedničko veće opština i Srpsko narodno veće sa jedne, te Hrvatsko narodno veće i Udruženje fudbalske reprezentacije hrvatske manjine u Srbiji sa druge strane.

Ovom utakmicom predstavnici manjina sa obe strane granice žele ujedno i da pošalju poruku kako žele bolje, iskrenije i stabilnije odnosne između dve zemlje, a da manjine treba da predstavljaju most saradnje i povezivanja.

Spisak reprezentacije Srba iz Hrvatske

Ovo će biti drugi susret manjinskih fudbalskih reprezentacija Hrvata i Srba, a prva utakmica odgrana je sredinom juna 2016. u Vukovaru kada su Hrvati iz Srbije slavili sa 4:0.

Fudbalska reprezentacija Srba iz Hrvatske
Utakmica manjinskih reprezentacija pre tri godine u Vukovaru

Ujedno, ovo će biti i tek drugo okupljanje fudbalske reprezentacije Srba iz Hrvatske nakon te 2016. godine kada je ova selekcija učestvovala na Fudbalskom prvenstvu nacionalnih manjina Evrope u Južnom Tirolu.

Za ovu priliku pozvana su 24 fudbalera od kojih su njih 14 sa prostora istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema dok je 10 igrača sa prostora zapadne Hrvatske.

Portal Srbi.hr donosi i spisak reprezentacije Srba iz Hrvatske:

Nikola Ilinčić (BSK Bijelo Brdo), Bojan Gvozdenović (BSK Bijelo Brdo), Nebojša Popović (BSK Bijelo Brdo), Vukašin Šljokić (Borac Bobota), Igor Živković (Borac Bobota), Aleksandar Glamočak (Vuteks-Sloga Vukovar), Andrej Jelečki (Vuteks-Sloga Vukovar), Danijel Spasić (Vuteks-Sloga Vukovar), Nenad Erić (Negoslavci), Milan Rakić (Negoslavci), Josip Tunjić (Negoslavci), Vuk Popović (Bršadin), Ognjen Tovilović (Sinđelić Trpinja), Milan Rakić (Sloga Borovo), Milan Dragić (Petrova Gora), Petar Govzdenović (Petrova Gora), Nikola Krstinić (PPG Rujevac), Predrag Adamović (PPG Rujevac), Zoran Kurjega (Željezničar Moravice), Dario Konjević (Željezničar Moravice), Lazar Amanović (Biskupija), Nikola Stipanović (Gomirje), Siniša Mamula (Gomirje), Nemanja Sudar (Hajduk Pakrac).