Vlada AP Vojvodine i ove godine osigurala školski pribor za učenike

Iz Zajedničkog veća opština obaveštavaju da su i ove godine osigurana sredstva za nabavu radnih sveski i likovnih mapa za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Sredstva je osigurala Pokrajinska vlada AP Vojvodine jedanko kao i za školske torbe za sve prvake.

Srbi Hr 23.07.2021.
Bijelo-Brdo-prvi-dan-škole

Zajedničko veće opština Vukovar je i ove godine, uz svesrdnu pomoć Pokrajinske vlade AP Vojvodine, obezbedilo finansijska sredstva koja će iskoristiti za nabavku radnih sveski i likovnih mapa za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola koji će u školskoj godini 2021/2022. pohađati nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, po modelu A u Vukovarsko-sremskoj i Osječko-baranjskoj županiji.

Takođe, želimo obavestiti roditelje učenika koji u šk.god. 2021/22. upisuju 1. razred na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, po modelu A, da je zalaganjem ZVO, Pokrajinska vlada AP Vojvodine obezbedila za sve njih školske torbe.

ZVO će na vreme, s početkom školske godine izvršiti podelu radnih sveski, likovnih mapa i školskih torbi po školama, o čemu će roditelji i učenici biti informisani putem medija.

U nameri da pomogne i afirmiše školovanje na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, ZVO će uložiti dodatna finansijska sredstva za nabavu radnih sveski za učenike od 6. do 8. razreda OŠ Mirkovci i OŠ Tenja, dok će nabavku radnih sveski za učenike od 6. do 8. razreda u ostalim osnovnim školama na području VSŽ i OBŽ, nastojati obezbediti u saradnji sa opštinama naseljenim pretežno pripadnicima srpske nacionalne manjine, stoji u saopštenju ZVO-a.