Vuteks-Sloga iz Vukovara ponovo pobednik lige

Nakon završenog ligaškog takmičenja Lige veterana Zajedničkog veća opština, 10. i 11. juna, već po tradiciji, održan je završni turnir najbolje četiri plasirane ekipe na kojem su učestvovali Vuteks-Sloga iz Vukovara, Sinđelić iz Trpinje, Sloga iz Borova i Dalj.

Srđan Sekulić 13.06.2023.
Vuteks Sloga Vukovar Liga veterana ZVO-a

Prvog dana turnira odigrane su polufinalne utakmice u kojima su se sastali Sloga i Sinđelić gde su Borovci bili bolјi od Trpinjaca koje su pobedili sa 2:0, dok je u drugoj utakmici između Vuteks-Sloge i Dalja viđeno čak 9 golova, a bolja je bila vukovarska ekipa koja je pobedila sa 5:4.

Drugog takmičarskog dana najpre je u utakmici za treće mesto Sinđelić savladao Dalj sa 4:2, a u finalu turnira Vuteks-Sloga je pobedila Slogu sa 4:1.

- Mi smo zajedno svi veliki pobednici, jer je zaista sve teže okupiti igrače i održati ovakvu jednu ligu i organizaciju. Hvala ljudima iz ZVO-a što su nas podržali i dali nam neki vetar u leđa tako da smo održali i određeni nivo kvaliteta ove lige. Čestitao bih svim protivnicima, a što se tiče moje ekipe njima bih posebno čestitao i zahvalio se na velikoj borbi i požrtvovanosti – istakao je golman Vuteks-Sloge Aleksandar Lončar.

- Zadovoljni smo Ligom veterana koja je pod pokroviteljstvom Zajedničkog veća opština i održava se dvadesetak godina. Organizacija turnira je kao i do sada bila na visokom nivou i sve je bolja, a smatram da je i liga jako dobra i da su klubovi dobro organizovani. Čestitam ekipi Vuteksa koja je osvojila pehar ove godine – naglasio je kapiten borovske Sloge i jedan od najstarijih igrača u ovoj ligi Čedo Savurdić.

Organizator obezbedio nagrade

Kako klubovima tako i pojedincima dodeljena su priznanja pa su tako pored pehara za osvojena mesta, dodeljene i medalje za najistaknutije igrače. Tako je za najboljeg golmana završnog turnira proglašen Rado Trifunović (FK Sinđelić), za najbolјeg strelca Vitomir Vuletić (FK Vuteks-Sloga), a za najboljeg igrača Goran Šekuljica (FK Vuteks-Sloga). Organizator je za ove četiri najbolje ekipe obezbedio i nagrade u vidu sportske opreme, a ceo ligaški deo je takođe finansiran određenim donacijama kako bi se pomoglo klubovima i kako bi samo takmičenje opstalo.

- Ovo takmičenje je značajno jer učestvuje zaista veliki broj igrača tokom cele sezone, daju svoj maksimum i doprinos i velika je stvar da se klubovi okuplјaju volonterski, da imaju toliku volju i želju da odigraju mnogo utakmica tokom cele godine. Čestitam ekipi Vuteks-Sloge na osvojenom prvom mestu, ali i svima koji su učestvovali u ovom takmičenju kako bi ova liga imala i svoju čar i rezultat – rekao je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

Vuteks Sloga Vukovar Sloga Borovo Liga veterana ZVO-a

Detalj sa finalne utakmice

Završni turnir održan je u Pačetinu na stadionu fudbalskog kluba Sloga i to po prvi put na nekom od terena klubova koji u ligaškom delu takmičenja nije osvojio prvo mesto, što je do sada bila praksa. Bez obzira na rivalitete i takmičarski naboj, kako i dolikuje, ovo takmičenje je završeno zajedničkom večerom starih fudbalskih poznanika i znalaca. Po najavi organizatora nova sezona Lige veterana bi trebalo da počne početkom septembra.

Tabela ligaškog dela

  1. Vuteks Sloga (Vukovar) 37
  2. Sloga (Borovo) 36
  3. Sinđelić (Trpinja) 34
  4. Dalј (Dalј)34
  5. Negoslavci (Negoslavci) 32
  6. Mladost (Karadžićevo9 30
  7. BSK (Bijelo Brdo) 28
  8. Sloga – Hajduk (Pačetin – Vera) 16
  9. Obilić (Ostrovo) 12
  10. Hajduk Mirko (Mirkovci) 4