Završava sezona turnira u malom fudbalu

Turnirima u Negoslavcima i Bršadinu završila se sezona turnira u malom fudbalu, a igrači se sada okreću novoj sezoni u svojim klubovima.

sezona turnira u malom fudbalu Turnir Negoslavci

U organizaciji Fudbalskog kluba Negoslavci održana su dva turnira. Jednodnevni memorijalni turnir u fudbalu „Mitar Jurić“ održan je u sklopu priprema za predstojeće fudbalsko prvenstvo, a ove godine na njemu su učestvovale tri ekipe, pored domaćina tu su bili Radnički iz Dalja te Maglić iz istoimenog mesta u Srbiji. Po sistemu svako sa svakim Negoslavci su najpre pobedili Radnički sa 2:1, a potom su u drugoj utakmici poraženi od Maglića sa 2:0, da bi u trećem susretu Radnički ubedljivo sa 4:0 savladao Maglić i ukupnim rezultatom zaslužio epitet najbolje ekipe na ovom turniru.

Takođe, krajem jula i početkom avgusta u Negoslavcima je održan i turnir u malom fudbalu pod nazivom „Više od igre“. U pionirskoj konkurenciji na ovom turniru učestvovalo je pet ekipa, dok je u seniorskoj bilo dve više.

– Turnir „Više od igre“ i ove godine okupio je mlade sportiste iz Negoslavaca i okoline kao i mnogobrojnu publiku. Iako među poslednjim turnirima u okolini, kvalitet fudbala je bio na visokom nivou. Seniorsko finale je ispunilo sva očekivanja, a oko trista ljudi moglo je da uživa do poslednje sekunde u neizvesnoj utakmici. Čestitamo svim učesnicima, posebno pobednicima i osvajačima pojedinačnih nagrada. Lepa tradicija je nastavljena, sezona turnira u malom fudbalu polako završava, a radujemo se početku nove sezone u velikom fudbalu koja nas očekuje već ovog vikenda – istakao je ispred organizatora turnira Dušan Kolarić.

Turnir u Bršadinu

Turnir u malom fudbalu organizovan je i u Bršadinu koji je u drugoj polovini jula okupio deset ekipa. Organizator ovog tradicionalnog turnira koji je nekada bio lokalnog karaktera, odnosno organizovan kao turnir ulica, je fudbalski klub Bršadin. Ekipe su bile podeljene u dve grupe, a igralo se po principu svako sa svakim. Prvoplasirane ekipe direktno su učestvovale u polufinalu, dok su druge i treće ekipe iz grupa razigravale za polufinalne utakmice. Turnir u Bršadinu, uz onaj u Negoslavcima, je jedan od poslednjih u nizu u vukovarskoj okolini koji se organizuju od sredine juna do početka avgusta.

1 KOMENTAR

Comments are closed.