Delagacija iz Pakraca i Okučana posetila Banjaluku

Predstavnici vlasti Pakraca i Okučana iz redova srpske zajednice, prošle nedelje posetili su Banjaluku gde su se sastali s tamošnjim političarima.

Srbi Hr 31.07.2018.
sastanak u banjaluci okučani pakrac igor radojičić nikola ivanović siniša martinović

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić dogovorio je prošle nedelje u Banjaluci sa zamenicima gradonačelnika Grada Pakraca i Okučani Nikolom Ivanovićem i Sinišom Martinovićem da se intenzivira saradnja grada na Vrbasu sa ovim opštinama u oblasti kulture, zajedničkih projekata kroz EU fondove i saradnju u pogledu turizma, obrazovanja i poseta dece i mladih Banjaluci i Pakracu.

- Banja Luka je prirodni regionalni centar na koji se naslanjaju mnogi drugi gradovi pa i oni prema Zapadnoj Slavoniji. Veoma smo zainteresovani za saradnju sa našim ljudima na ovim područjima i postoji nekoliko oblasti u kojima možemo sarađivati, kao što je kultura i komunikacija mladih- kaže Radojičić.

On je najavio da će u narednom periodu kulturno-umetnička društva iz Banjaluke imati priliku da se predstave u nekoliko zapadnoslavonskih opština.

- Razgovarali smo i o mogućnostima da mladi sa tog područja dođu u naš grad i upoznaju ga- rekao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, gosti su danas izrazili spremnost da prenesu svoja iskustva u segmentu korištenja sredstava iz EU fondova, s obzirom na to da je Hrvatska u EU.

- Želim i da ljudi iz nekoliko susednih opština preko Save osećaju da je Banja Luka blizu, da mladi mogu ovde doći i školovati se, kao i da se uz kulturnu može ostvariti i poslovna saradnja- izjavio je Igor Radojičić.

Zamenik gradonačelnika Pakraca Nikola Ivanović izrazio je zadovoljstvo što su imali priliku da gradonačelnika Radojičića upoznaju o položaju i statusu srpske zajednice u zapadnoj Slavoniji, kao i mogućnostima saradnje ovog dela Republike Srpske i Zapadne Slavonije.

- Poseban akcenat bio je na saradnji u oblasti kulture, a zainteresovani smo za povezivanje gradova i veselimo se nastavku saradnje- rekao je Ivanović.

Zamenik načelnika opštine Okučani Siniša Martinović izrazio je nadu da će se saradnja sa Banjalukom značajno razviti u narednom periodu.