Fudbal na vrućem pačetinskom betonu po prvi put

U organizaciji fudbalskog kluba Sloga iz Pačetina u periodu od 5. do 13. jula održan je turnir u malom fudbalu koji je okupio deset ekipa.

Pačetin turnir naslovna

Bio je ovo prvi organizovani turnir ovakvog tipa u Pačetinu, a održan je zahvaljujući entuzijazmu momaka iz ovog mesta, mahom igrača i članova uprave ovdašnjeg fudbalskog kluba. Turnir se igrao u dve faze, najpre po grupama kada su po sistemu svako sa svakim u dve grupe po pet ekipa odmerene snage nakon čega su najslabije ekipe ispale iz daljnjeg takmičenja. U nastavku igrala se nokaut faza u četvrtfinalnim i polufinalnim utakmicama.

Šampion turnira je ekipa Veterani Sloge Borovo koji su u finalu savladali ekipu Tešić j.d.o.o. (Pačetin – B. Naselje) rezultatom 3:1.U utakmici za treće mesto Pro tim iz Borova savladao je ekipu I.J. automobili (Bobota) sa 6:3.

Najbolji igrač Andrej Lazić i najbolji golman Stefan Stanić dolaze iz redova vicešampiona, dok je najbolji strelac Nikola Kosić član ekipe Pro tim.

Pored ove četiri ekipe na turniru su nastupali još i SM Bau (Osijek – Markušica), Agromaks (Vera), Pekara Nila (Bobota), Ris metali (Bršadin), Old bojs (Mirkovci) i Lukić mont (Ludvinci).

Mnogobrojna publika koja je tokom osam turnirskih dana bila prisutna na prostoru oko terena mogla je biti zadovoljna prikazanom igrom svih ekipa.

Susret ženskih i muških veterana

U pauzi između grupne i nokaut faze na ovom turniru, odigrana je i jedna revijalna utakmica i to između muške ekipe veterana borovske Sloge i ženske ekipe veterana nekadašnjeg ŽNK Vukovar. Inicijativa za odigravanje ove utakmice potekla je od Danijele Lađarević, jedne od nekada aktivnih fudbalerki ovog ženskog kluba.

– Zahvaljujući Danijeli, ali i Đurđici Vujić, danas smo se ovde ponovo okupili na ovoj revijalnoj utakmici, pre svega da se družimo, ali i da se zabavimo na terenu. Želim da se zahvalim i pačetinskom klubu koji nam je odobrio i organizovao ovu utakmicu kao i publici koja je došla da nas gleda – istakla je nekadašnja predsednica ŽNK Vukovar Tereza Kajtazi.

Pačetin turnir veterani i veteranke

ŽNK Vukovar osnovan je 2006. godine i od te godine takmičio se u ligama u okviru HNS-a. Ugašen je osam godina kasnije zbog finansijskih problema, ali i onih tehničke prirode.

– Većina devojaka danas na ovoj utakmici bile su aktivne u našem klubu, sem ove dve – tri mlade cure koje su nam se danas pridružile. Naš član je bila i danas ovde prisutna nekadašnja reprezentativka Hrvatske Antonela Horvat koja je igrala u Prvoj ligi. Bili smo aktivni sve dok nam nisu zabranili ulazak u Prvu ligu jer nam je rečeno da nemožemo biti bolji od Vukovara ’91 iako smo u nekoliko navrata bili prvi u našoj ligi – naglasila je Kajtazi.

Jedan od razloga zašto se ova utakmica igrala u Pačetinu je taj što je na ovdašnjem stadionu ŽNK Vukovar odigrao nekoliko svojih utakmica u momentu dok nisu imali mogućnosti da igraju na nekom od gradskih stadiona. Čast da odmere snage sa ženskom ekipom imali su veterani Sloge iz Borova, jedne od najkompaktnijih veteranskih ekipa na ovom prostoru.

– Nama je zadovoljstvo da smo mogli da budemo gosti ove ženske ekipe, nadam se da će se ova tradicija nastaviti i ubuduće i da ćemo jednom prilikom i mi biti njihovi domaćini – napomenuo je jedna od borovskih veterana Čedo Savurdić.

Na kraju, iako po običaju rezultat u ovakvim utakmicama pada u drugi plan, vredi napomenuti da je u regulranom toku utakmice bilo nerešeno 6:6, a da je nakon izvođenja penala ženska ekipa bila bolja i odnela pobedu.