Fudbalski klub Negoslavci prvak Druge županijske lige Vukovar

Pobedom nad Radničkim iz Vukovara, tri kola pre kraja prvenstva, Fudbalski klub Negoslavci osigurao je prvo mesto na tabeli Druge županijske lige fudbalskog centra Vukovar.

Srđan Sekulić 08.06.2022.
Fudbalski klub Negoslavci

Već sledeće kolo prvacima ove lige dodeljen je pobednički pehar, na poslednjoj utakmici pred svojom publikom u ovoj sezoni koju su fudbaleri Negoslavaca realizovali u svoju korist pobedom nad pačetinskom Slogom (5:1).

- Sigurno je da smo zadovoljni što smo osvojili prvenstvo, jer onog trenutka kad smo saznali da ispadamo iz Prve županijske lige stvorile su se ambicije za povratak već sledeće sezone. Cilj smo ostvarili i s tim smo veoma zadovoljni iako nam nije bilo lako jer kada u svaku utakmicu ulazite kao favoriti pritisak je velik. Nakon uspavane jeseni, proleće smo odradili perfektno i zasluženo osvojili prvenstvo – istakao je predsednik FК Negoslavci Dušan Кolarić.

Ambicije ovog kluba za sledeću sezonu su da bude ravnopravan protivnik ekipama u višem rangu takmičenja.

- Cilj nam je pre svega da ostanemo, odnosno da budemo u sredini tabele i da ponovimo onu sezonu kada smo pre pet godina ušli u tu ligu kako bismo bili stabilan županijski prvoligaš. Moram da istaknem da smo zadovoljni i ovom Drugom ligom vukovarskog centra gde je bilo zanimljivo skoro do poslednjeg kola, kako u borbi za prvaka, tako i u borbi za opstanak. Bilo je dosta podjednakih ekipa što ligu čini zanimljivom i želim da pohvalim pre svega moje momke, ali i da čestitam našim pratiocima Hajduku iz Bapske i Slogi iz Borova koji su se pokazali kao ozbiljan protivnik. Takođe, želim da čestitam i našem današnjem protivniku na terenu Slogi iz Pačetina koja je nakon dugo vremena u Drugoj županijskoj ligi i koja je uspela da izbori opstanak, a svojim partijama su to i zaslužili kao i Bršadinu koji je imao odlično proleće nakon kaskanja u jesenskom delu prvenstva – naglasio je Кolarić.

Uz pojačanja u vrhu tabele

Po trenutnom kvalitetu pojedinaca već u ovom trenutku Negoslavci imaju dobre pretpostavke za uspešno takmičenje u višem rangu, a uz nekoliko pojačanja nema sumnje da će ovaj klub biti respektabilan protivnik svim ekipama u Prvoj županijskoj ligi Vukovarsko-sremskoj.

- Mislim da smo zasluženo osvojili prvenstvo i ulazimo u Prvu županijsku ligu gde smatram da nam je i mesto. Dobro poznajem tu ligu i uz neko pojačanje smatram da ćemo biti u vrhu te lige. Nadam se samo da nas u tome neće zaustaviti povrede koje se ne mogu tako lako izbeći – kaže kapiten ekipe Miloš Mišić, povratnik u tim nakon dužeg izostanka zbog povrede.

- Zahvalio bih se svima koji su doprineli uspehu kluba i smatram da nam je mesto u Prvoj županijskoj ligi, pogotovo što smo prošle sezone možda i nezasluženo ispali. Meni je ovo drugi put da sam u šampionskoj ekipi i nema ništa bolje nego kada doneseš uspeh svom selu i svom klubu – napomenuo je igrač odbrane Negoslavaca Milan Rakić.

Kolo pre kraja prvenstva Negoslavci su od 23 odigrane utakmice ostvarili ukupno 19 pobeda, a upisali su i po dva remija i poraza. Uz sve to bili su najefikasnija ekipa dok su imali i najtvrđu odbranu. Na ovaj način napravljena je i razlika od deset bodova u odnosu na prvog pratioca Hajduka iz Bapske.