Gorski javor za zelenije Negoslavce

Opština Negoslavci i Veće srpske nacionalne manjine istoimene opštine učestvovali su u akciji „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Dušan Velimirović 05.03.2021.
„Zasadi stablo, ne budi panj“ opština negoslavci vsnm

U okviru kampanje Nedelja kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021. koja traje od prvog do sedmog marta, širom Republike Hrvatske održava se kolektivna sadnja stabala pod sloganom „Zasadi stablo, ne budi panj“ u organizaciji udruženja za zaštitu prirode i okoline pod ovim imenom.

Jedan od učesnika bila je i Opština Negoslavci koja se odazvala ovoj akciji.

- U dogovoru sa ovim udruženjem, odlučili smo da i mi učestvujemo u akciji. Od udruženja „Posadi stablo, ne budi panj“ smo dobili pet stabala gorskog zelenog javora i s obzirom na to da smo i mi želeli da se priključimo očuvanju prirode i zaštite okoline odlučili smo da preko opštine i manjinskog veća učestvujemo u ovoj akciji. U akciji je učestvovalo desetak stanovnika Negoslavaca, a nova stabla nalaziće se pokraj igrališta Fudbalskog kluba Negoslavci – priča načelnik opštine Negoslavci Dušan Jeckov.

Akcija „Zasadi stablo, ne budi panj“ započela je 2019. godine sa idejom da svako može da zasadi stablo i da tako doprinese borbi protiv klimatskih promena.  Do sada je posađeno preko 60.000 stabala širom države.