Iskustvo nadigralo mladost u finalu turnira u Negoslavcima

U finalu malofudbalskog turnira „Više od igre“ koji je sinoć završen u Negoslavcima ekipa „Prijatelja“ pobedila je ekipu „BB Pink“ sa 5:3.

Dušan Velimirović 20.08.2019.
„Više od igre“ Negoslavci 2019 finale

Turnir u organizaciji Fudbalskog kluba „Negoslavci“ nosi naziv „Više od igre“ jer zbog svog karaktera koji, uz mali fudbal, u prvi plan stavlja i druženje. Tako su posetioci, sve vreme trajanja turnira, imali priliku da jedu i piju pod šatorom koji su bili postavljeni malo dalje od terena na kojima su se igrale utakmice. Nekada je bio specifičan po tome što se igrao „na goliće“ i tri na tri, a sada se igra na klasične malofudbalske golove, „4+1“ uz pravilo „tri kornera penal“.

- Zadovoljni smo sa brojem ekipa i odazivom publike iako je, u odnosu na prošlu godinu, nešto manje prijavljenih ekipa, verovatno jer je ovogodišnje izdanje počelo malo kasnije. Što se tiče kvaliteta fudbala, mogu reći da je identičan kao i prijašnjih godina. Dve ekipe su iz Negoslavaca dok su ostale iz okolnih mesta - priča jedan od organizatora turnira Dušan Kolarić.

Prvo mesto i nagradu od 5.000 kuna osvojila je ekipa „Prijatelji“ u kojoj su, uz poneko pojačanje, uglavnom igrali veterani borovske „Sloge“. Oni su u finalu savladali mladu domaću ekipu „BB Pink“ sa 5:3 nakon preokreta jer su gubili 2:0.

- Osećaj je lep, pogotovo što ni jednu utakmicu nismo igrali kompletni pa zbog toga nismo polagali nade da ćemo stići do finala. Uz nekoliko mlađih igrača, bili smo spoj iskustva i mladosti i mislim da je to pomoglo da osvojimo turnir. Znate da to u sportu uvek dobro dođe. Igram već dugo fudbal i dalje sam aktivan, a kao ekipa igramo zajedno za veteranski tim borovske „Sloge“. Nekad jeste teško igrati protiv mlađih igrača, a nekad nije, ali kad čovek trenira i radi na sebi, to mu ne predstavlja veliki problem- objašnjava član pobedničke ekipe i najbolji strelac turnira Nenad Tripunović.

U utakmici za treće mesto ekipa „Ke pasa“ bila je bolja od ekipe „Kafe bar Stefani“ sa 11:3. Nagradu za najboljeg igrača osvojio je član ekipe „BB Pink“ Aleksandar Vučinić dok najbolji strelac Nenad Tripunović i najbolji golman turnira Nikola Lukić dolaze iz redova šampiona. Drugoplasirana ekipa osvojila je 1.500, a trećeplasirana 800 kuna.

Domaći veterani odigrali revijalni meč s kolegama iz Futoga

Kod pionira treće mesto osvojila je ekipa „Ol Inkluziv“ koja je u utakmici za treće mesto savladala „Markušicu“ s minimalnih 1:0, a „Vuteks Sloga“ je postala šampion ubedljivom pobedom 6:1 u finalu protiv ekipe „Borovo“.

Najbolji golman turnira je Momir Abadžić iz ekipe „Ol inkluziv“ dok je šampion podario najboljeg igrača Luku Cetinu i najboljeg strelca Miroslava Sremca.

„Više od igre“ Prijatelji Negoslavci 2019.

„Prijatelji“ - šampionska ekipa u seniorskoj konkurenciji.

U revijalnom delu turnira ekipa „Rekreacija Majkić“ iz Futoga savladala je veterane domaćeg fudbalskog kluba „Negoslavci“ sa 3:2.

- Ovde dolazim već tridesetak godina jer moja supruga ima bliske rođake. To je bio osnov da naše udruženje koje postoji desetak godina u Futogu uz Nove Kozarce kod Kikinde i Dudeški Veki iz Rumunije uključi i Negoslavce u druženja koja organizujemo u ovim mestima. Začetnik ovih susreta je bio profesor Milorad Majkić po kojem naše udruženje i nosi ime i njegova je želja bila da poveže Nove Kozarce gde je rođen i Futog gde je živeo, a onda je za to druženje čula i opština Krupa na Uni iz Slovenije pa su i oni bili jedno vreme u našem udruženju, međutim daljina je učinila svoje i više nisu u mogućnosti da dolaze. Nakon toga pridružila su nam se i mesta Dudešti Veki i Negoslavci. Udruženje nosi ime po Miloradu Majkiću koji je bio profesor fizičkog vaspitanja i veliki ljubitelj sporta. Sa svojim drugarima je često kretao na biciklističke ture. Njegov poseban poduhvat bio je 2008. godine kada je biciklom došao na Olimpijske igre u Pekingu. Preminuo je 2012. godine na putu za Olimpijske igre u Londonu – kaže predsednik udruženja „Majkić“ iz Futoga Ljubomir Šovljakov.

Ukupno je na turniru igralo sedam seniorskih i šest pionirskih ekipa, a na broj je uticao početak pripremnih, pa i prvenstvenih utakmica lokalnih fudbalskih ekipa. Ovim takmičenjem završio je letnji ciklus malofudbalskih turnira na betonskim terenima na širem vukovarskom području.