Iz Pronija pozivaju na kamp za mlade u Osijeku

PRONI Centar za socijalno podučavanje u saradnji sa Kulturno-umetničkim društvom „Jožef Atila“ iz Zmajevca i Udruženjem za medijsko i multimedijalno kreativno, tehničko, umetničko i autorsko izražavanje iz Osijeka provodi projekat pod nazivom „Pokretne slike umetnosti i kulture.“

Pokretne slike umetnosti i kulture

Prva aktivnost u okviru projekta, uvodni kamp „Pokretne slike umetnosti i kulture“ održaće se u Osijeku od 27. do 30.  juna. Svrha kampa je upoznavanje polaznika sa radom televizijskih i radio stanica,  održavanjem internet portala i nastajanjem projekata mladih u umetnosti i kulturi.

Uslove za prijavu ispunjavaju sve osobe od 15 do 25 godina s područja Osijeka, Vukovara i Baranje, pripadnici nacionalnih manjina, nezaposleni i socijalno ugroženi.

Aktivnosti su besplatne, a radionice će provoditi stručnjaci iz područja likovne umetnosti, plesa i multimedije.

Rok za prijavu na uvodni kamp je 10. jun, a prijaviti se možete na ovom linku.

Niz aktivnosti o umetnosti i kulturi

Projekat je započeo u februaru ove godine, a završiće u avgustu sledeće te će sadržavati niz aktivnosti iz područja umetnosti i kulture u kojima će mladi ljudi pokazati svoju kreativnost, ali i ekonomski potencijal, a ukupna vrednost projekta je 779.000 kuna, sufinansiranih većinom iz fondova Evropske unije.