Mališani uskoro u Beogradu

Ovaj sastanak održan je poslednjeg dana avgusta u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru, a na njemu su prisustvovale direktorke vrtića iz Vukovara, Trpinje, Borova i Markušice. – Mi smo danas organizovali jedan sastanak u dogovoru sa Generalnim konzulom Republike Srbije u Vukovaru Aleksandrom Nakićem i narodnom poslanicom u Skupštini Republike Srbije Sanjom Lakić kako […]

Srđan Sekulić 01.09.2023.
Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru predškolci

Ovaj sastanak održan je poslednjeg dana avgusta u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru, a na njemu su prisustvovale direktorke vrtića iz Vukovara, Trpinje, Borova i Markušice. - Mi smo danas organizovali jedan sastanak u dogovoru sa Generalnim konzulom Republike Srbije u Vukovaru Aleksandrom Nakićem i narodnom poslanicom u Skupštini Republike Srbije Sanjom Lakić kako bismo predškolce koji nastavu u svojim vrtićima pohađaju na srpskom jeziku i pismu, odveli na jednodnevnu ekskurziju u Beograd gde bi oni imali priliku da obiđu određene znamenitosti i da imaju kvalitetne sadržaje. Ono što mi je drago to je da smo i ovog puta imali veliko razumevanje i Generalnog konzula Nakića i narodne poslanice Sanje Lakić sa kojima smo u vrlo kratkom vremenskom periodu sve dogovorili. Naš cilj je da i na ovaj način doprinesemo da deca od najranijeg uzrasta neguju svoj nacionalni identitet i osećaj pripadnosti svom narodu – istakao je zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić. Plan je da oko 130 predškolaca u drugoj polovini septembra otputuju za Beograd, a ideja je  da se posete hram Svetog Save, zoološki vrt, Kalemegdan, stadion Crvene Zvezde i druga mesta kao i brojni dodatni sadržaji za decu. - Ovakve ideje su uvek dobrodošle s obzirom da je ovo jedna mogućnost da deca predškolskog uzrasta iz svih vrtića budu zajedno i da se zajedno druže. Naravno, ovo je pozitivno i za vaspitače i svaki kontakt sa matičnom državom za nas je veoma značajan. Nažalost, zbog raznih okolnosti poslednjih nekoliko godina nismo imali priliku da putujemo i veoma nam je drago što će deca imati priliku da posete Beograd, da steknu neko novo iskustvo i jednu lepu uspomenu u svom detinjstvu – naglasila je direktorka dečijeg vrtića „Zlatokosa“ iz Borova Radmila Latas. - Mi smo već odlazili u Beograd ranijih godina kao i u neka druga mesta u Srbiji, pre nekoliko meseci naša deca posetila su Zasavicu kod Sremske Mitrovice. Mi smo danas ovde kao predstavnici vrtića dali svoje sugestije kada je organizacija ovakvog putovanja u pitanju i naravno, da se svi zajedno dogovorimo koji su to sadržaji koji će našoj deci biti najinteresantniji – napomenula je direktorka dečijeg vrtića „Vukovar 2“ Marina Latinović.

Sve za decu

Na kraju svog mandata i poslednjeg službenog boravka u Vukovaru sa još jednom organizacijom putovanja ovaj put najmlađe sunarodnike obradovao je dosadašnji Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić. - Ovo su zadnji minuti mog mandata i zaista mi je drago da sam ga završio ovakvim jednim lepim povodom, u kojem su glavni akteri naše blago, naša deca. Isto tako želim da se zahvalim svim direktoricama naših vrtića koje su se odazvale ovom sastanku i koje rade jedan lep i nimalo lak posao, a na nama je da našoj deci, kako ovim putovanjem, tako i nekim drugim sadržajima, omogućimo što je više moguće – zaključio je Nakić. Zbog ranije zakazanih obaveza, iako je najavljena, sastanku nije prisustvovala Sanja Lakić, ali se putem video poziva javila prisutnima i razgovarala o detaljima i terminu putovanja. Pored navedenih ovom sastanku prisustvovali su i načelnici opština Trpinja, Borovo i Markušica Miroslav Palić, Zoran Baćanović i Tihomir Kolarević koji su sa svoje strane obećali pomoć u organizaciji ovog putovanja za najmlađe svoje sugrađane.