Nastavlja se saradnja ZVO-a i Crvene zvezde

Samostalni referent za sport Zajedničkog veća opština Nikola Gagulić posetio je Fudbalski klub Crvena zvezda kako bi razgovarao o realizaciji saradnje sa šampionom Srbije.

Dušan Velimirović 04.08.2021.
Nikola Gagulić i Svetozar Mijailović

Korona je obustavila mnogo toga, pa tako i neke planirane projekte u saradnji između Zajedničkog veća opština i Fudbalskog kluba Crvena zvezda. Nakon nešto više od godinu dana pauze, nastavljena je saradnja institucije sa istoka Republike Hrvatske i aktuelnog šampiona Srbije.

Samostalni referent za sport Zajedničkog veća opština Nikola-Nikica Gagulić sastao se u klupskim prostorijama Crvene zvezde na stadionu „Rajko Mitić“ sa predsednikom Svetozarom Mijailovićem kako bi dogovorili nove projekte.

- Konkretno, prisetili smo se utakmica koje je veteranska sekcija Crvene zvezde redovno igrala u Boboti. Takođe, pioniri iz bobotskog Borca i BSK-a iz Bijelog Brda, kao i selekcija ZVO-a gostovali su nekoliko puta u utakmicama protiv vršnjaka iz beogradskog kluba. Bilo je to lepo iskustvo za decu jer su izvodili igrače prvog tima na teren pred utakmicu. Nekoliko puta smo igrali i predigre za Zvezdine utakmice u Superligi Srbije. Iz kluba su rekli kako nikad niko nije igrao više od jednom predigru za Zvezdine utakmice, a mi smo igrali čak tri puta što je zaista čast za našu decu. Odlučili smo da to ponovimo, i da naša deca opet gostuju na Marakani ili pomoćnom terenu – započinje Gagulić.

Dogovorena i veteranska utakmica

Osim pionirske, razgovaralo se i o odigravanju veteranske utakmice, koje su se nekad redovno igralo, ali je prekinuto pre više od 10 godina.

Fudbalska utakmica Tavankut

Utakmica između reprezentacije Srba iz Hrvatske i Hrvata iz Srbije u Tavankutu

- Poslednji put Zvezdini veterani su ovde gostovali 2009. na 80. rođendanu kluba Borac iz Bobote. Tada su u ekipi Crvene zvezde igrali proslavljeni igrači poput Vladimira Petrovića Pižona, Dušana Savića, Ivice Momčilovića, Miloša Šestića, Dušana Nikolića Staje, Zdravka Borovnice, Dragana Miletovića i Slobodana Marovića tako da je domaća publika mogla da vidi nekadašnje asove na delu, makar i u veteranskim godinama. Sećam se da je tad došlo čak 36 igrača, od kojih je 20 igralo, a 16 bilo u publici. U planu je da se napravi veteranska ekipa ZVO-a i da se ode u goste na Marakanu. To nam neće predstavljati problem, ali bi problem mogao da bude kada bismo pokušali tako nešto ovde da organizujemo s obzirom na to da je posle te utakmice u Boboti i još dva neuspela pokušaja dolaska, došlo do pretnji raznih političkih struktura i desničara. U priču oko odigravanja veteranske utakmice bio je uključen i potpredsednik kluba Jovan Aćimović koji je ujedno i voditelj veteranske sekcije – priča Gagulić.

Postignut je i dogovor da jedna ekipa sa područja Zajedničkog veća opština gostuje prvom timu Crvene zvezde u prijateljskom susretu i vidi kako funkcioniše jedan klub koji igra evropska takmičenja. Gagulić je rukovodstvo Crvene zvezde upoznao i sa reprezentacijom srpske nacionalne manjine iz Hrvatske čiji je ujedno i selektor.