Negoslavci dobili novi prostor za treniranje

U prostorijama Fudbalskog kluba Negoslavci juče je otvoren fitnes centar, koji će, osim članova ovog sportskog kolektiva, moći koristiti i ostali meštani.

Fitnes centar Negis Negoslavci

U nekim većim mestima ovakav događaj možda ne bi izazvao pažnju, ali za selo poput Negoslavaca otvaranje fitnes centra predstavlja važno društveno dešavanje. Opština od svega 1.000 stanovnika dobila je novi sadržaj, teretanu koja se nalazi na stadionu fudbalskog kluba, a koja će obogatiti treninge fudbalera i koristiti za sve one koji žele da rade na svom telu.

– Za nas je ovo važan projekat i želim da se zahvalim Zajedničkom veću opština i Klubu zastupnika Samostalne demokratske srpske stranke koji su kroz operativni program za nacionalne manjine obezbedili sredstva. Radi se o objektu koji je ciljano osmišljen s obzirom na to da se nalazimo u našem sportskom centru i ovo su neki sadržaji koji su nam nedostajali. Naš fitnes centar ćemo koristiti, ne samo za potrebe fudbalskog kluba, već će biti na raspolaganju svim građanima Negoslavaca, rekreativcima, entuzijastima i zaljubljenicima u teretanu, kao i svim ljudima u našem okruženju. Ono što je jako važno je to da će biti organizovan rad uz stručni nadzor i mi na taj način pokazujemo da jedna mala sredina poput naše može da utiče na kvalitet života i da organizuje dodatne sadržaje – priča načelnik Opštine Negoslavci Dušan Jeckov.

Fitnes centar Negis Negoslavci

Ukupna vrednost projekta iznosi blizu 230.000 kuna od čega je 200.000 obezbedilo Zajedničko veće opština iz kapitalnih investicija u dve faze, a ostatak je plaćen iz budžeta Opštine Negoslavci.

– Zadovoljstvo nam je da kroz kapitalne donacije možemo pomoći finansirati projekte i naših opština i manjinskih veća kako bi ojačali kapacitete samih institucija, ali i kako bi našim sugrađanima pružili nešto što do sad možda nisu imali priliku da koriste. Primer toga je ova teretana. Prostor je opremljen sa zaista kvalitetnom opremom i mislim da će koristiti, ne samo klubu i igračima, nego i svim ostalim meštanima. Verujem da će u nekom budućem periodu biti dovoljno prostora da se kroz određena finansijska sredstva ovo možda i proširi, da se sredi ulaz u objekat s obzirom na to da se ulazi direktno iz spoljašnjeg prostora – kaže predsednik ZVO-a Dejan Drakulić.

Nakon odigranih 16 kola, FK Negoslavci se nalaze na prvom mestu Druge županijske fudbalske lige Vukovarsko-sremske županije središta Vukovar, a ovaj fitnes centar će im svakako pomoći u borbi da se domognu višeg ranga, ali i da tamo naprave zapažene rezultate.

– Ovim dodatnim sadržajem na našem stadionu i sportskom kompleksu unaprediće se rad i razvoj trenažnog procesa. Do sada smo improvizovali rad, koristili smo strunjače na terenu, tako da ćemo sad u ovim uslovima moći odraditi treninge prema planu i programu koji budu treneri zadali – zadovoljan je predsednik FK Negoslavci Dušan Kolarić.

Teretana na stadionu Fudbalskog kluba Negoslavci kreće sa radom već danas.

*Ovaj tekst je nastao u sklopu projekta „Tu gdje živimo“ koji je podržao Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije.