Novi izgled kninskog studija televizijske produkcije ZVO-a

Studio televizijske produkcije Zajedničkog veća opština, koji već sedam godina čeka na realizaciju u Kninu, konačno je dobio svoj novi oblik. Tehnički opremljen i doveden u funkciju, znatno će olakšati način funkcionisanja kninskoj ekipi, ali ujedno i omogućiti kvalitetniji i brži protok informacija sa područja Like i Dalmacije.

Televizijska produkcija ZVO-a kninski studio

Predsednik Odbora za medije ZVO-a Srđan Kolar, zajedno sa dugogodišnjim snimateljem i montažerom Darkom Kovačem, te urednicom emisije Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema Jadrankom Jaćimović, tokom službene posete Kninu okončao je proces opremanja kninskog studija i njegovog puštanja u rad.

Iako je prvobitna postavka studija bila smeštena u prostorijama opštine Biskupija, prostorije u Kninu koje su, od ove godine u najmu ZVO-a, biće pristupačnije i funkcionalnije za realizaciju televizijskih priloga koje dolaze iz ovih krajeva Hrvatske.

– To će olakšati rad ne samo našoj ekipi na terenu, već će znatno ubrzati način našeg funkcionisanja, brži i efikasniji protok informacija koje nam stižu iz ovog dela Hrvatske a vezani su za našu zajednicu. Cilj nam je da ispratimo sva dešavanja vezana za srpski narod, problematiku sa kojom se susreću povratnici, jedinstvene priče i reportaže iz ovih živopisnih krajeva i približimo ih svima onima koji potiču odavde,  a žive daleko od svog rodnog kraja, ali i približimo onima koji nisu imali priliku upoznati ove predele. Ujedno, bićemo na usluzi i našim predstavnicima društveno-političkog života, koji ulažu napore da obezbede što bolje uslove povratničkoj populaciji. Ovo je značajna stvar za sve nas i prilika da ljudi, kroz jedan naš medij, ukažu na sve poteškoće ali i lepe stvari sa kojima se susreću a nemaju priliku da budu zastupljeni u drugim medijima – kaže Srđan Kolar.

Pored studijskog prostora za potrebe snimanja, postavljena je i savremena  montaža, ali i nova tehnika za potrebe snimanja na terenu.

– Od samog početka težimo ka tome da poboljšamo način našeg rada, a to podrazumeva i bolju tehničku opremljenost. Sada mogu reći da raspolažemo sa zaista skupom i kvalitetnom tehnikom koja će znatno poboljšati i finalni proizvod u vidu naših priloga koji stižu iz ovih krajeva. Nećemo se zaustaviti na ovome, a plan nam je da, u nekoj bliskoj budućnosti, korigujemo nedostatke koje još uvek imamo, tehnički i kadrovski pojačamo sadašnju postavku i stvorimo mogućnosti za stvaranje još jedne emisije koja će se kompletno proizvoditi u ovom studiju – zaključuje Kolar.

Ono što je srpskom narodu nedostajalo

Finalizaciju adaptacije kninskog studija obišla je i zamenica župana Šibensko-kninske županije Anja Šimpraga.

– Zaista mi je drago da je Knin i naš narod ovde, konačno dobio svoj prostor za realizaciju medijskog pokrivanja ovih krajeva. Ovo sada izgleda kao prava, ozbiljna priča, prava redakcija i studio koji su našem narodu ovde nedostajali. Iako smo imali odličnu saradnju sa ekipom koja već godinama prati i izveštava o svim dešavanjima vezanim za našu zajednicu, sigurna sam da će sada sa lakoćom moći da obavljaju ono što su radili do sada. Istovremeno, biće ovo stalna i sigurna adresa onima koji žele svoje priče da podele sa javnošću a do sada nisu znali gde se obratiti, jer prostor u medijima obično dobijemo kada se radi o nekim ružnim stvarima. Mi smo tu da pomognemo, i ja se nadam da ćemo od sada imati još bolju i kvalitetniju saradnju u zajedničkom interesu naše zajednice – rekla je Šimpraga.

Ovaj studio dugogodišnja je težnja ZVO-a i televizijske produkcije da se poboljša način rada, kao i funkcionisanja ekipe na terenu, kako bi se obezbedio što bolji i brži protok informacija i medijska pokrivenost prostora Like i Dalmacije.