Pobeda pred utakmicu sa Mađarima

Fudbalska reprezentacija Srba iz Hrvatske, igrači koji dolaze iz klubova sa istoka, odigrali su prijateljsku utakmicu sa Radničkim iz Dalja.

Srđan Sekulić 03.06.2021.
Fudbalska reprezentacija Srba iz Hrvatske radnički dalj

Bila je ovo generalna provera reprezentacije pred prijateljski susret sa reprezentacijom Mađara iz Hrvatske koja bi se trebala odigrati krajem ovog meseca. Ranije, selektor reprezentacije Srba Nikola Nikica Gagulić održao je dva treninga u Tuheljskim toplicama sa igračima koji dolaze iz drugih delova Hrvatske, a jedan trening i utakmicu odradio je i sa igračima sa istoka.

- Sastali smo se ovde u Bijelom Brdu da okupimo igrače koji će konkurisati za reprezentaciju. Odigrali smo utakmicu sa jednom veoma dobrom ekipom, Radničkim iz Dalja, koja je prvak u svojoj ligi i igraće dodatne kvalifikacije za ulazak u Prvu županijsku ligu Osječko-baranjsku. Od ove ekipe sa istoka i one koja je bila okupljena u Tuheljskim toplicama pravićemo jednu reprezentaciju koja će se suprotstaviti reprezentaciji Mađara – istakao je Gagulić.

Na raspolaganju selektoru u Bijelom Brdu bilo je 17 igrača iz različitih klubova. To su golmani M. Vuković (Borac Bobota) i Z. Liščević (Sloga Pačetin), zatim igrači S. Lukić (Sloga Borovo), V. Popović (Sloga Pačetin), S. Ušćebrka (Vuteks Sloga Vukovar), D. Vajić (Bršadin), N. Popović (Radnički Dalj), M. Radovanović (Bršadin), D. Pavlović (Sloga Borovo), N. Miodanić (Radnički Dalj), D. Gagulić (BSK Bijelo Brdo), N. Erić (Negoslavci), M. Živković (Sloga Pačetin), R. Palić (Sloga Borovo), S. Medaković (Sloga Borovo), A. Kuzmanović (Jovan Lazić Bolman) i D. Nikolić (Bratstvo Jagodnjak).

- Na ovoj utakmici nismo kompletni, fali nam nekoliko igrača iz Vuteks Sloge jer dan nakon ovog susreta imaju važnu utakmicu za svoj klub. Isto tako igrači Sinđelića iz Trpinje danas su igrali kup utakmicu kao i nekoliko igrača iz Negoslavaca koje smo poštedili s obzirom da im se klub bori za opstanak u ligi – naglašava Gagulić.

Trijumf nad Radničkim

Fudbalska reprezentacija Srba u Hrvatskoj koja je formirana 2016. godine, do sada je učestvovala na jednoj Europeadi, evropskom prvenstvu nacionalnih manjina u fudbalu. Da nije bilo pojave virusa korona ova reprezentacija na pomenutom takmičenju imala bi svoj drugi nastup.

- Što se tiče Evropskog prvenstva nacionalnih manjina koje je nažalost zbog epidemije odgođeno za sledeću godinu, imam informacije da će se steći uslovi za njegovo održavanje. Da je bilo sreće mi bismo se ovih dana uveliko pripremali za to prvenstvo koje je trebalo biti održano u Austriji – kaže Gagulić.

U prijateljskoj utakmici sa Radničkim iz Dalja reprezentacija je došla do trijumfa u drugom poluvremenu kada su golove postigli rezervista Nikolić i kapiten Erić, dok su mreže Vukovića i njegovog zamenika Liščevića mirovale tokom svih devedeset minuta igre.

*Ovaj tekst je nastao u sklopu projekta „Tu gdje živimo“ koji je podržao Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije.