Pomoć u opremi fudbalskom klubu Borac iz Bobote

Fudbalski klub Borac iz Bobote trenutno se takmiči u Međužupanijskoj ligi Osijek – Vinkovci gde na pola jesenskog dela sezone zauzima deseto mesto.

Borac iz Bobote

U poslednjoj odigranoj utakmici Borac je na gostovanju u Vinkovcima sa 2:1 savladao domaći Dilj. Bila je ovo šesta pobeda bobotskog kluba koji u dosadašnjem toku prvenstva ima isto toliko i poraza i trenutno se nalazi na 12. mestu na tabeli ove lige.

– Što se tiče igračkog kadra, mogu da kažem da imamo preko 20 igrača, radi se ozbiljno i oni se bore za svoje mesto. Liga u kojoj se takmičimo je sama po sebi specifična, broji 18 klubova i samo prvenstvo dosta dugo traje. Na početku smo imali određenih problema, međutim u zadnjih nekoliko kola upisali smo uglavnom pobede i sada smo na sredini tabele. To nam je i cilj da se držimo sredine, dovoljno udaljeni od one kritične zone. Nama je želja da igramo ovu ligu, to nam je po meri i smatram da imamo dovoljan kvalitet za ovaj rang takmičenja – istakao je predsednik FK Borca iz Bobote Jovo Šljokić.

Jedan od najboljih terena u okolini

Pored ulaganja u igrački kadar uprava kluba dosta ulaže i u infrastrukturu, a teren u Boboti je sigurno jedan od najboljih u okolini što je rezultat dugogodišnjeg rada i održavanja.

– Kada je u pitanju infrastruktura mi smo veoma zadovoljni. Istina, u nekim ranijim periodima nije se nešto puno radilo na infrastrukturi iako su se u takmičarskom smislu postizali dobri rezultati. Zadnji put su pre petnaestak godina rađeni reflektori i jedna svlačionica. Cilj nam je da ovde stvorimo dobre uslove, da se igrači osećaju ugodno, a uz pomoć Opštine Trpinja u fazi je i izgradnja tribina koja je pored toga uredila i teren za mali fudbal sa gumenom podlogom. Naš teren je sigurno jedan od najboljih u okolini, a zasluge za to pripadaju Miodragu Radiću koji je ovde dan i noć i zato to sve daje rezultate – napominje Šljokić.

U ovom klubu misle i na budućnost pa se na terenu Borca okuplja četrdesetak mališana koji se takmiče u dve omladinske selekcije.

– Trenutno imamo četrdesetak dece koja se takmiče u dve kategorije mlađi i stariji pioniri i o njima brinu treneri koji marljivo rade, trude se i bore se, okupljaju decu oko kluba i samim tim možemo biti zadovoljni uz nadu da ćemo u doglednoj budućnosti imati dovoljan broj domaćih igrača na raspolaganju – navodi Šljokić.

Od Konzulata dobili trenerke i lopte

Pored marljivog rada i vidljivih rezultata i pomoć ovom klubu je uvek dobrodošla. U samo nekoliko meseci Borcu je dve donacije u opremi donirao Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić.

– Ova donacija je iz Republike Srbije, od mojih prijatelja sportskih radnika Đorđa Radinovića i Siniše Kresojevića koji je ovde rođen i odrastao. Dolazim ovde drugi put u nekoliko poslednjih meseci jer je ovde dobar rad, radi se kvalitetno, a i razultati su vidljivi, pogotovo bih se osvrnuo na infrastrukturu koja je zaista za svaku pohvalu – istakao je Nakić.

– Ja bih se ovim putem stvarno želeo zahvaliti Generalnom konzulu Republike Srbije u Vukovaru Aleksandru Nakiću na posvećenosti našem klubu, kao i drugim klubovima u okolini, jer ovo nije prva donacija koju on donosi u Bobotu. Nakon garniture dresova sada nam je doneo i komplet trenerki i šuškavaca kao i nekoliko lopti – zaključuje Šljokić.