Potpisan prvi ugovor: „Srpski kapital stiže u Vukovar“

Srpska kompanija Dental Ant i grad Vukovar potpisali su ugovor o zakupu poslovnog prostora čime je ova firma postala prvi investitor iz Republike Srbije u Vukovaru.

Nikola Milojević 17.04.2018.
BIC Vukovar

Kompanija Dental Ant zakupila je na tri godine halu od 800 kvadratnih metara za proizvodnju dentalnih medicinskih sredstava. Hala se nalazi u vukovarskom Poslovnom inovacionom centru (BIC).

Privredna komora Srbije javlja da je ovaj ugovor prvi konkretan rezultat skupa „Investiranje u istočnu Hrvatsku – okvir, mogućnosti i potencijali“ koji je prošle godine organizovala Privredna komora Srbije u saradnji sa Zajedničkim većem opština (ZVO) iz Vukovara, i uz podršku vlada Srbije i Hrvatske.

-Tokom januara 2018. godine predstavnici kompanije „Dental Ant“ su otišli u radnu posetu predstavnicima ZVO Vukovar tokom koje su obišli 3 potencijalne lokacije za investiranje. Nakon toga je usledila i serija radnih susreta predstavnika kompanije, Zajedničkog veća opština Vukovar, grada Vukovara i PKS kako bi se sa uspehom realizovao poslovni aranžman – saopštili su iz Privredne komore Srbije.

U PKS-u izražavaju očekivanja da je realizacija ove investicije u Vukovar samo početak ulaganja srpskih kompanija na ovaj deo tržišta u Hrvatskoj

Od ordinacije do globalnog lidera

„Dental Ant“ je osnovana 1991. godine u Beogradu od strane dr Milorada Antunovića kao ordinacija u porodičnom vlasništvu koja pruža stomatološke usluge i obrazovanje lokalnim klijentima. Kompanija je postala ekskluzivni zastupnik za kompaniju „Septodont“, koja je globalni lider u oblasti stomatoloških anestetika.

U okviru svog portfolija proizvoda i usluga postala je i ekskluzivni distributer kompanije „Biohorizont Implant Sistemi“ u jugoistočnoj Evropi. Kompanija poseduje regionalne kancelarije u BiH, Crnoj Gori i Hrvatskoj, i otvoreno prodajno mesto u SAD.