SDSS obradovao žene povodom osmog marta

Podelom karanfila u Vukovaru i Borovu naselju, vukovarski odbor Samostalne demokratske srpske stranke obeležio je međunarodni Dan žena.

Dušan Velimirović 09.03.2022.
međunarodni Dan žena SDSS

Kao i prethodnih godina, članovi Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke iz Vukovara podelili su svojim sugrađankama karanfile te im na ovaj način ulepšali međunarodni Dan žena.

- Što se tiče i Borova naselja i Vukovara podelili smo preko 400 karanfila. Ovo je naša tradicija koju održavamo svake godine. Ovo je dan kada želimo da iskažemo svoju zahvalnost našim damama, za sve ono što one rade i čine, kako za zajednicu, tako i, da budem iskren, za naš muški rod. Definitivno nam je čast što možemo to da učinimo i posebno mi je drago što vidim da to na današnji dan radi samo SDSS. Ponosan sam na to i siguran sam da ćemo to i nastaviti raditi u budućnosti – kaže predsednik GO SDSS Vukovar Srđan Kolar koji je imao i poruku za sve žene.

- Ostanite kao i uvek jake, snažne, podržite svoje muškarce u onome što rade i usmerite ih u dobre stvari jer sigurno i zajedno možemo mnogo više da napravimo i sigurno nam može biti bolje. Ovim putem želim da iskažem zahvalnost za svu podršku naših članica i simpatizerki koju su nam dali i da im zaželim srećan međunarodni Dan žena - poručio je Kolar.

Članovi Samostalne demokratske srpske stranke podelili su karanfile u centru Borova naselja, kao i kod nekadašnje pijace u Vukovaru.

- Svake godine sve naše organizacije na čelu sa SDSS-om obeležavaju ovaj praznik i želimo da naše žene razveselimo sa malim gestom podele karanfila. To je akcija koja već jako dugo traje i nama je svake godine zadovoljstvo da se okupimo i jednostavno nam je prazno u samom programu bez toga. Želim da čestitam svim ženama njihov praznik i suština je u tome da se svaki dan treba ponašati prema ženama kao da je osmi mart – izjavio je predsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Vukovara Dejan Drakulić.