Sećanje na Danijela Popovića: Drugi memorijalni turnir počinje 22. juna

Drugi memorijalni turnir Danijel Popović započinje 22. juna na igralištu u Dalju. Ovaj turnir važi za jedan od najjačih malofudbalskih turnira na području Vukovara i okoline.

Dušan Velimirović 23.05.2018.
Danijel-Popovic memorijalni turnir mali fudbal

Prema procenama organizatora turnir će trajati dvadesetak dana i osim fudbalskog dela, biće i popratni zabavni sadržaj.

- Što se tiče ove godine, očekivanja su da se u najgorem slučaju ponovi rezultat od prošle godine. Ovogodišnji nagradni fond je veći tako da se nadamo da ćemo privući još nekoliko ekipa iz okoline. Čak se nameće i problem nedostatka igrača jer sponzora ima puno, ali fali volje kod ljudi da se upuste u takmičarski deo. Verujemo da ćemo na prošlogodišnjim temeljima nastaviti graditi i buduće turnire. - izjavio je za naš portal jedan od organizatora turnira Alen Čengić.

memorijalni turnir danijel popović

Prijave traju do 21. juna, a kotizacija po ekipi iznosi 500 kuna. Igra se po sistemu 5+1, a pobedničkoj ekipi pripašće 13.000 kuna. Pored takmičenja u seniorskoj konkurenciji, takmičiće se i pioniri i veterani.

Povratak malog fudbala u Dalj nakon skoro jedne decenije

Prošlogodišnji turnir značio je povratak malofudbalskog turnira u Dalj nakon skoro jedne decenije. Pred prepunim tribinama ekipa Kroko Trejd iz Ivanovca  je u finalnoj utakmici savladala vukovarski Kafe Bar Displej s 4:2.

Nagrade najboljima uručili su Danijelova braća Zoran i Nebojša Popović, Slavko Baketa ispred Danijelovog bivšeg kluba HNK Vukovar '91 i Darko Barjaktarević kao predstavnik Turističke zajednice opštine Erdut.

-Prvi turnir je bio uspeh jer je okupio 22 ekipe od Iloka pa sve do Baranje. Takmičenje je trajalo dvadeset dana i na koncu svega ekipa Kroko Trejd je zasluženo bila najbolja. Bio je to spektakl za sve i po nekim proračunima imali smo posećenost od nekih 10 000 ljudi. Bili smo zadovoljni postignutim– rekao je Čengić.

Prerana smrt mladog reprezentativca

Danijel Popović  bio je mladi hrvatski reprezentativac iz Dalja koji je u dobi od 20 godina poginuo u Borovu prilikom tragične saobraćajne nesreće. Važio je za mladu zvezdu u usponu i bio je poznat kao prvi pripadnik srpske zajednice koji je zaigrao u ekipi HNK Vukovar '91. Igrao je još i za francuski klub SC Bastija, a NK Osijek je bio poslednji klub u njegovoj kratkoj karijeri.

Spomen ploča Danijelu Popoviću otkrivena je na mestu stradanja u Borovu 10. aprila ove godine, a novac je prikupljen na prošlogodišnjem memorijalnom turniru.