Umro Mile Zlokapa, načelnik Opštine Šodolovci

U Silašu je umro načelnik Opštine Šodolovci i istaknuti član SDSS-a Mile Zlokapa.

Mile Zlokapa

Zlokapa je rođen 19. septembra 1958. godine u Vinkovcima. Osnovnu školu završio je u Laslovu, srednju za mašinskog tehničara u Osijeku gde je 1982. godine i diplomirao na Poljoprivrednom fakultetu.

Za načelnika Opštine Šodolovci izabran je 2009. godine i tu dužnost obavljao je sve do svoje prerane smrti u 61. godini. U Samostalnu demokratsku srpsku stranku Zlokapa se učlanio 2010. godine kada je postao i predsednik njene Opštinske organizacije. Tri godine kasnije postao je i član Glavnog odbora, a vršio je i druge značajne dužnosti unutar Županijske organizacije ove stranke.

Mile Zlokapa odlikovao se izuzetnom srčanošću i temperamentnošću, a krasio ga je i izražen osećaj za poštenje i pravdu kakav se danas retko susreće. Pre izvesnog vremena uspešno se izborio sa iznenadnim infarktom, ali najnoviji napad nije izdržao. Iza sebe je ostavio majku i sestru sa porodicom.

Njegovom smrću srpska zajednica izgubila je svog vrednog i cenjenog člana, a njegova opština i sredina u kojoj je živeo iskrenog i dobrog sugrađanina.

Neka mu je večna slava i pamjat!