Vuteks, Negoslavci i borovska Sloga prošli dalje u kupu

Kup takmičenje u okviru vukovarskog fudbalskog centra krenulo je tokom avgusta i po planu bi trebalo da završi do kraja oktobra. Zato se ovih dana uveliko igraju utakmice ovog takmičenja.

Srđan Sekulić 04.09.2020.
KUP Vukovarski centar Vuteks Bršadin

Prošle srede odigrana je većina utakmica osmine finala kupa između klubova koji se takmiče na vukovarskom prostoru. U jednoj od utakmica županijski prvoligaš Bršadin bio je domaćin vukovarskom trećeligašu Vuteks Slogi koji je ujedno bio bolji u ovom susretu i plasirao se u četvrtfinale ovog takmičenja pobedivši svog domaćina visokim rezultatom 7:0.

- U ovom trenutku rekao bih da je rezultat najmanje bitan, u rasporedu kojeg imamo i mi i oni, gde smo zarotirali nekoliko igrača i probali nešto novo. Najbitnije je da je ova utakmica bila u rangu prijateljske, gotovo bez i jednog prekršaja i grubog starta. Bitnije nam je prvenstvo kako Vuteksu, tako i Bršadinu jer ćemo imati velikih problema zbog manjka širine igračkog kadra. Kup nam je zbog toga u nekom drugom planu, ali bez obzira ozbiljno smo shvatili ovu utakmicu i trudićemo se da i sledeće kolo kupa odigramo na ovom nivou – kaže trener Vuteks Sloge Saša Berarević koji ističe da je cilj ovog kluba u tekućoj sezoni opstanak u ligi.

Zbog ne baš neke prevelike važnosti ovog takmičenja za klubove, ali i zbog manjeg broja igrača, Bršadin je, iako svestan prednosti svog protivnika, u ovaj susret ušao sa podmlađenom ekipom, odmarajući neke iskusnije i standardne prvotimce.

- Čestitamo Vuteks Slogi na pobedi, a što se tiče samog kup takmičenja mi nismo imali nikakvih ambicija. Prvenstvo je suviše dugo i izuzetno nam je gust raspored zato smo na ovoj utakmici i odmarali nekoliko standardnih igrača, jer kao što sam rekao, baziramo se isključivo na prvenstvo u kojem smo krenuli sasvim zadovoljavajuće. Što se tiče samog kupa, realno gledano, on nam u ovom trenutku nije prioritet i nesmatramo ga nebitnim, ali u ovom trenutku imamo mnogo prečih stvari od ovog takmičenja – naglasio je predsednik Bršadina Branislav Mirković.

U ostalim utakmicama takođe je bilo ubedljivih pobeda, ali i nekih iznenađenja. Negoslavci su na svom terenu savladali Sinđelić iz Trpinje sa 6:1, Kroacija iz Bogdanovaca pobedila je iločki Fruškogorac sa 5:1, Mitnica je u Tovarniku savladala domaći Hajduk sa 4:0, u Mikluševcima Rusin je bio bolji od Mladosti iz Svinjarevaca i pobedio sa 7:0, Radnički je savladao Lipovaču sa 8:1, dok je najveće iznenađenje pobeda borovske Sloge protiv Borca iz Bobote od 4:2. Utakmica između Vukovara 91 i Tompojevaca nije odigrana jer se gostujuća ekipa nije pojavila i ona je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist domaćina.

U četvrtfinalnim utakmicama će se sastati Kroacija Bogdanovci – Mitnica, Vuteks Sloga – Rusin Mikluševci, Vukovar 91 – Sloga Borovo i  Negoslavci – Radnički Vukovar.