Vuteksova deca igrala protiv Crvene zvezde u Beogradu

Mladi fudbaleri Vuteks-Sloge gostovali su vršnjacima iz Crvene zvezde u Beogradu gde su odigrali dve prijateljske utakmice.

Dušan Velimirović 30.09.2021.
zvezda vuteks deca marakana Crvena zvezda

Mnogi fudbaleri sanjaju da igraju na stadionu Crvene zvezde, ako ne u dresu domaćeg kluba, onda barem kao protivnik najtrofejnijem srpskom fudbalskom klubu. Prethodne nedelje taj san dosanjali su dečaci iz vukovarske Vuteks-Sloge.

Nakon što su uz pratnju svojih trenera i predstavnika Zvezde obišli muzej, trofejne sale, svečane lože, Crveno-beli butik i fotografisali se na stadionu Rajko Mitić poznatijem kao Marakana, usledio je vrhunac izleta. U večernjim satima na pomoćnim terenima sa umetnom podlogom odigrane su dve prijateljske utakmice. U utakmici između selekcija 2009/2010. slavila je domaća ekipa, dok je Vuteksova selekcija 2006/2007. savladala minimalnim rezultatom 1:0 Zvezdinu selekciju 2008.

- Za decu je sama poseta Marakani bila veliko iskustvo, a što se tiče same utakmice igrali su protiv nešto mlađeg protivnika, međutim to je Zvezdina ekipa koja je uspešna u ligi za svoj uzrast. Pobedili smo 1:0, momci su pokazali izuzetnu volju, želju i karakter i sigurno će im to ostati lepa uspomena. Na proleće se planira ponovo druženje gde se nadamo novim uspesima. Ove sezone igramo ligu Fudbalskog središta Vukovar, odigrali smo tri utakmice, zabeležili sve tri pobede  i imamo gol-razliku 63:0 što dodatno dokazuje koliko su dečaci talentovani i koliko dobro treniraju – priča trener selekcije 2006/2007. FK Vuteks-Sloga iz Vukovara Marko Jelečki.

Posetu Vuteksovaca Crvenoj zvezdi pomoglo je Zajedničko veće opština i stručni savetnik za sport Nikola Gagulić.

- Pre svega moramo se zahvaliti našem kolegi i saradniku Nikici Gaguliću, koji nam je otvorio vrata ovako velikog kluba. Postoji program za budućnost kao i razne ideje i planovi, ali ne volim ništa da pričam unapred dok to ne ostvarimo. Drago mi je što sam upoznao ljude iz Crvene zvezde i ostvario kontakte s njima te uveo našu omladinsku školu u ovako nešto. Deci sigurno ostaje uspomena za život, a mi ćemo gledati da im u budućnosti pripremimo što više.  Isto tako, ovo je velika stvar i za naše mlade trenere, čiji će rad i talenat sigurno isplivati u budućnosti i stvoriti kvalitet, te napraviti nekog igrača – kaže voditelj škole fudbala u Vuteks-Slogi Saša Berarević.