ZVO pomogao fudbalske klubove

Fudbalskim klubovima sa područja istočne Slavonije, Baranje i zapadnog Srema uručeni poklon bonovi Zajedničkog veća opština.

poklon bonovi Zajedničkog veća opština

Fudbalski klubovi koji se takmiče u različitim fudbalskim ligama, od druge republičke do najnižih županijskih liga, njih ukupno 17, dobili su pomoć od Zajedničkog veća opština u vrednosti od tri hiljade kuna.

Pored poklon bona predstavnicima klubova uručena je i jedna fudbalska lopta, a sa ovom akcijom u Zajedničkom veću opština planiraju da nastave i u narednom periodu.

– Odlučili smo da pomognemo i jedan jako bitan segment na našem području, a to su fudbalski klubovi koji okupljaju velik broj naših sunarodnjaka u različitim kategorijama. Izdvojili smo ukupno 51 hiljadu kuna i to su sredstva koja smo dobili rebalansom budžeta Republike Hrvatske za 2020. godinu. Želim da istaknem da smo u našem budžetu za ovu godinu predvideli isti iznos tako da će svaki od ovih 17 klubova negde krajem maja meseca ponovo dobiti isti iznos. Smatram da je ovo značajna pomoć i podrška u njihovom radu, a mnogo znači i za nas jer su fudbalski klubovi u velikoj meri nosioci razvoja i društvenih dešavanja na ovom našem području – istakao je predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

Ovi poklon bonovi namenjeni su isključivo za nabavku opreme koja je neophodna klubovima, a klubovi će sami odlučiti šta im je u ovom trenutku najpotrebnije.

– Ova pomoć nam znači puno u svakom pogledu, svaka pomoć je uvek dobrodošla jer se za naše potrebe uvek snalazimo kako znamo i umemo. Svakako, pomoć nam daje velim podstrek da nastavimo sa dobrim partijama i u ovom delu sezone – kaže član uprave fudbalskog kluba Hajduk Mirko iz Mirkovaca Dragoljub Radeljević.

 poklon bonovi Zajedničkog veća opština Dragoljub Radeljević

– Uvek nam je bilo kakva pomoć od velike koristi i zato se ovim putem zahvaljujem Zajedničkom veću opština na podršci. Ova sredstva verovatno ćemo iskoristiti za kupovinu dresova za mlađe selekcije, za našu decu koju okupljamo zajednički sa fudbalskim klubom Bratstvo iz Jagodnjaka – navodi predsednik FK Jovan Lazić iz Bolmana Dalibor Tatarin.

Jednokratna pomoć podjednako je važna svim klubovima bez obzira u kojoj se ligi takmiče.

– Svakako ovo je hvale vredna inicijativa Zajedničkog veća opština da pomaže fudbalske klubove sa područja ove dve županije. Mi ćemo ova sredstva nameniti za mlađe selekcije, odnosno da kupimo opremu za njih koja im je u ovom trenutku najbitnija – naglasio je potpredsednik fudbalskog kluba Negoslavci Dušan Kolarić.

Klubovi koji su dobili ovu pomoć od Zajedničkog veća opština su BSK Bijelo Brdo, Vuteks Sloga Vukovar, Borac Bobota, Sinđelić Trpinja, Negoslavci, Vidor Sremske Laze, Bršadin, Hajduk Mirko Mirkovci, Radnički Dalj, Sloga Borovo, Bratstvo Jagodnjak, Jovan Lazić Bolman, Sloga Pačetin, Orolik, Sremac Markušica, Čelik Gaboš i Obilić Ostrovo.