Baranjska už‘na u Jagodnjaku

U Jagodnjaku održana četvrta manifestacija koju organizuje tamošnje udruženje žena.

U subotu 25. septembra u Jagodnjaku je održana četvrta po redu manifestacija pod nazivom „Baranjska už’na“ na kojoj su predstavljena tradicionalna jela, kolači i drugi narodni kulinarski specijaliteti. Organizator je ovoga puta bilo Udruženje žena „Sretne i spretne“ iz Jagodnjaka uz veliku podršku i saradnju svoje opštine.

Članice udruženja pripremile su brojna jela koja su se nekada spravljala na području Baranje, a na trpezi se moglo naći i lovačkih specijaliteta, kolača i svih ostalih gastronomskih specijaliteta. Zbog epidemioloških mera koje su i dalje na snazi, ove godine manifestacija je organizovana u zatvorenom prostoru, u novoizgrađenom vatrogasnom domu u Jagodnjaku, ali su članice ipak zadovoljne, jer prošle godine zbog pandemije manifestacija nije ni održana.

– Baranja ima najbogatiju kuhinju i asortiman hrane, što se moglo i videti na trpezi koja je ovde postavljena, – kaže zadovoljno predsednica Udruženja žena „Sretne i spretne“ Radmila Stojković.

– Opština Jagodnjak podržava rad svih udruženja pa tako i ovu manifestaciju, i to od prvog dana – ističe načelnica opštine Jagodnjak Danijela Mlinarević.

Manifestaciju je podržalo i Zajedničko veće opština, a svojim prisustvom uveličao ju je i predsednik ove institucije Dejan Drakulić koji je tom prilikom izrazio svoje zadovoljstvo što se tradicija i kultura neguju i čuvaju od zaborava.