Dozvoljen ulazak u Srbiju građanima sa dvojnim državljanstvom

Od 26. juna državljani Republike Hrvatske koji imaju državljanstvo i Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ulaziti u Republiku Srbiju.

Srbi Hr 29.06.2021.
Zastava Republike Srbije ulazak u Srbiju

Povodom novog Uputstva o načinu primene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju saopštenjem se oglasilo Zajedničko veće opština Vukovar. Saopštenje prenosimo u celosti.

- Zajedničko veće opština Vukovar je uputilo dopis Milimiru Vujadinoviću predsedniku Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Srbije na čiju je inicijativu i zalaganje Vlade Republike Srbije 25.06.2021.g usvojila Uputstvo o načinu primene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19 („Službeni glasnik RS“ br.64/2021-54) koje je stupilo na snagu 26.06.2021.g. Navedenim aktom su propisani uslovi za ulazak lica u Republiku Srbiju, po kojem državljani Republike Hrvatske koji imaju državljanstvo i Republike Srbije mogu bez ikakvih ograničenja ulaziti u Republiku Srbiju, kao i u periodu do proglašenja pandemijskih mera.

Ovim putem Zajedničko veće opština Vukovar zahvaljuje se u ime pripadnika srpske zajednice iz Hrvatske nadležnim telima Republike Srbije, koji su imali sluha i olakšali ulazak u Republiku Srbiju.

Predsednik ZVO

Srđan Jeremić, mag.oec