Dvojezični natpisi u Biskupiji opstali samo nekoliko dana

U noći između subote na nedelju uništene su tek postavljene dvojezične ploče u opštini Biskupija.

Dvojezične table Biskupija naslovna

Ono što je juče moglo poslužiti kao dobar primer konzumacije prava jedne nacionalne manjine u Hrvatskoj, table sa dvojezičnim natpisima u opštini Biskupija, već danas je dobilo sasvim drugačiji epilog. Pod okriljem noći su uništene table koje su na nekoliko mesta u ovoj dalmatinskoj opštini postavljene pre nekoliko dana.

Ćirilični natpisi na njima brižljivo su prešarani do neprepoznatljivosti. Sve ovo se dogodilo u noći kada su hrišćani koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru dočekivali Uskrs.

Dvojezične table Biskupija tekst

Dvojezične table Biskupija tekst 2

1 KOMENTAR

  1. Vaši stavovi su nastavak veliko srpske politike Slobodana Miloševića i sada Aleksandra Vučića . To da su Srbi u Hrvatskoj izloženi nekakvoj diskriminaciji je laž – vi riječima nastavljate ono što su četnici radili u vrijeme Domovinskog rata i upravo vi ste ti koji raspirujete mržnju između Srba i Hrvata . U ministarstvima vlade RH ima nesrazmjerno velik broj građana srpske nacionalnosti . Dakle ne može biti govora o diskriminaciji već o povlaštenisti Srba u Hrvatskoj. Prekinute sa takvom politikom , kako za dobro Hrvata tako i za dobro Srba . ✍️ 🇭🇷

Comments are closed.