Melani Bosić nastavlja nizati sportske uspehe

Mlada atletičarka iz Borova osvojila je 23. januara drugo mesto na Otvorenom prvenstvu Zagreba u disciplini štafeta 4x200 metara.

Melani Bosić
Melani (druga s leve strane) u društvu klupskih koleginica iz štafete i trenera

Veliki broj publike, mnogo dobrih rezultata i dvoranskih rekorda obeležili su Otvoreno prvenstvo Zagreba u dvorani održanog proteklog vikenda u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza. Borovska atletičarka Melani Bosić, članica atletskog kluba „Slavonija-Žito“ iz Osijeka i ovoga puta postigla je zapažene rezultate. Melani je trčala na 200 metara i osvojila četvrto mesto, dok je sa svojim kolegicama iz kluba u disciplini štafete 4×200 metara osvojila drugo mesto.

Školske i sportske obaveze nije uvek lako uskladiti, ali ova vredna srednjoškolka koja se od svoje desete godine bavi atletikom ima velike planove za godinu koja je ispred nas.

– Planiram da, ako sve bude u redu, opet učestvujem na Balkanijadi i da otrčim normu za Svetsko prvenstvo jer mi za to nedostaje jako malo, svega 15 stotinki. Svetsko prvenstvo biće održano u Kolumbiji pa bih bila jako srećna da ostvarim ovaj svoj sportski san – kaže nam Melani.

Melani se može pohvaliti i veoma uspešnim nastupom krajem prošle godine, gde je na tradicionalnom Novogodišnjem mitingu atletskog kluba Crvena zvezda u Beogradu u kategoriji juniorki na 200 metara osvojila odlično drugo mesto. Na ovom takmičenju nastupilo je preko hiljadu takmičara iz Srbije i regiona.