Novi sjaj klupa u vukovarskom izletištu

Omladinska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke Vukovar ofarbala je klupe koje se nalaze oko pravoslavnog svetišta Dobra voda u Vukovaru.

Dušan Velimirović 25.02.2022.
Omladinska organizacija Samostalne demokratske srpske stranke Vukovar

Omladinci iz vukovarske gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke organizovali su 23. i 24. februara, zajedno sa lokalnim parohom, radnu akciju u kojoj su uredili klupe oko Crkve Prepodobne matere Paraskeve na Dobroj Vodi u Vukovaru. Prvog dana, nekoliko mladih okupljenih u gradskoj organizaciji, očistili su i naneli prvi sloj farbe na već dotrajale barokne klupe oko ovog omiljenog pravoslavnog svetišta, smeštenog u park šumi Adica.

Ideja o radnoj akciji potekla je nakon što je Grad Vukovar, na inicijativu zamenika gradonačelnika iz srpske zajednice Srđana Kolara, postavio nove klupe i stolove koji će poslužiti izletnicima koji provode vikende i praznike u ovom popularnom izletištu.

- Ideja je potekla sasvim slučajno i spontano u jednom razgovoru sa zamenikom gradonačelnika Srđanom Kolarom i sveštenikom sa Dobre Vode protojerej-stavroforom Miljenom Ilićem, nakon što je Grad Vukovar postavio stolove i klupe, gde smo zaključili da bi bilo dobro da obnovimo ostatak klupa koje su ranije postavljene. Budući da na Dobru Vodu svako od nas ide često da se odmori od svakodnevnih poslova, umora i stresova, bila mi je čast da tu obavezu preuzmem na sebe odnosno na Omladinsku organizaciju SDSS-a čiji sam predsednik. Nedugo nakon našeg razgovora organizovao sam članove omladinske organizacije prvog sunčanog dana i uz dobro raspoloženje i druženje obnovili smo klupe na, nadam se, opšte zadovoljstvo svih koji obilaze Dobru Vodu – rekao je predsednik Omladinske organizacije vukovarskog SDSS-a Zoran Čanji.

Drugog dana radne akcije, mladi aktivisti iz Vukovara, naneli su i drugi sloj farbe i na taj način osvežili izgled za petnaestak klupa. Predsednik organizacije se ovim putem zahvalio svima koji su pomogli.

- Zahvalio bih se Nebojši koji nas je srdačno dočekivao ova dva dana, počastio kafom, ali i pomogao u fizičkom delu posla. Hvala naravno i mojim omladincima koji su pronašli vremena, uz svoje obaveze koje imaju na fakultetima i na poslovima. Nadam se da će ovakve akcije doprineti da nam se što više mladih ljudi pridruži i da učine nešto korisno za svoju zajednicu, grad ali i za sebe – zaključuje Čanji.

Dobra Voda se nalazi nedaleko od centra Vukovara, a već decenijama je omiljeno porodično izletište stanovnika Vukovara koji ovde uglavnom dolaze za Prvi maj, Brankove dane, ali i tokom vikenda. Ovde se nalazi i crkva Prepodobne matere Paraskeve i središte je druge vukovarske parohije.