Postavili novi crep na parohijskoj kući stradaloj od leda

Meštani Treštanovaca i okoline odazvali se pozivu VSNM-a Požeško-slavonske županije na akciju sanacije krova parohijske kuće u svom selu.

Treštanovci sanacija parojskog doma

U organizaciji Veća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije u nedelju i ponedeljak, 29. i 30. avgusta, održane su radne akcije pokrivanja Parohijske kuće u Treštanovcima koji je nastradao od nedavnog nevremena i leda. Dobrovoljnim radom meštana Treštanovaca i drugih mesta postavljeno je oko 300 kvadrata novog crepa.

Radna akcija je uspešno provedena a ometana je jedino kišom koja je povremeno padala. Pomoć da se ovaj objekat sačuva od daljeg propadanja pružilo je tridesetak ljudi koji su se odazvali pozivu Veća.

– Kroz saradnju Veća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije i Srpskog narodnog veća iz Zagreba te uz podršku potpredsednika Vlade Borisa Miloševića i kluba zastupnika SDSS osigurali smo sredstva za novi crep i deo unutrašnjeg uređenja. Cilj je da meštani i Veće imaju mesto za okupljanja i sastanke te da se podstaknu organizacije manifestacija i raznih proslava – ističe zamenik županice ispred srpske nacionalne manjine Nikola Ivanović.

U subotu 4. septembra planiran je nastavak rada na pokrivanju crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Treštanovcima.

Komentariši