Poznati glumci gostovali na borovskim daskama

VSNM Opštine Borovo organizovalo predstavu „Neka bude šta bude (samo da je muško)” beogradskih glumaca Vladana Savića i Sandre Bugarski.

Neka bude šta bude

Predstava „Neka bude šta bude (samo da je muško)” beogradskih glumaca Vladana Savića i Sandre Bugarski stara je skoro dve godine, a glumci su je do sada igrali šezdesetak puta. Poslednje izvođenje bilo je Kino Sali u Borovu 6. marta u organizaciji Veća srpske nacionalne manjine i uz finansijsku pomoć Zajedničkog veća opština i Opštine Borovo. Režiju i scenario u ovoj predstavi potpisuje upravo glumac Vladan Savić koji sa ovdašnjim manjinskim većem ima dugogodišnju saradnju, a pre tri godine je upravo u Borovu gostovao sa predstavom „Brak, ustvari ljubav”.

– Tada smo počeli, a večeras nastavljamo priču. Radujem se večerašnjoj predstavi jer ovde je publika divna. Ovo je komedija sa malo težom temom koju se mi trudimo da olakšamo. Reč je o klasičnoj duodrami koja je teška za igranje, ali mi to nekako iznesemo i uglavnom su dobre i kritike i reakcije publike. Kada god pišem svoje predstave gledam da to bude neka tema koja intrigira. Ovde je tema da jedan malo vremešniji bračni par ne može da dobije dete pa se oko toga javljaju peripetije dok ga na kraju ipak ne dobiju. Poruka je da ne treba odustajati od tih lepih stvari kao što su brak i roditeljstvo – rekao nam je pre početka predstave glumac Pozorišta na terazijama, scenarista i režiser ove predstave Vladan Savić.

Sa njim u ovoj duodrami nastupila je i glumica Beogradskog dramskog pozorišta Sandra Bugarski, a oboje glumaca poznati su širokom televizijskom auditorijumu po ulogama u seriji „Igra sudbine”. Posebno se to odnosi na lik Pančete koji u pomenutoj seriji igra Sandra Bugarski. Ne čudi zato i što su karte za predstavu u Borovu veoma brzo razgrabljene i što je oko 150 ljudi došlo u Kino salu da pogleda poznate glumce u ovoj predstavi.

– Radujem se svakoj svojoj ulozi, a ovoj sam pristupila sa jednim posebnim zadovoljstvom. Pripremali smo predstavu u veoma specifičnim okolnostima kada je vladala pandemija koronavirusa. Vladan i ja smo se sastajali po kućama i trudili se da sebi olakšamo te teške okolnosti, da nešto radimo i da se zabavljamo pripremajući predstavu. Sve je to rezultiralo sa tim da ovu predstavu igramo s velikim zadovoljstvom, a ja sa osobitom radošću. Vladan vam je rekao o temi o kojoj se u predstavi radi, a mislim da se u ovim vremenima to ispostavilo kao realan problem. Zbog toga smatram i da kroz ovaj lik imam jednu malu misiju da ženama i bračnim parovima pošaljemo pozitivnu poruku – istakla je Sandra Bugarski.

Ova topla ljudska priča uspela je i da nasmeje borovsku publiku, ali je donela i ozbiljnije dramske momente s obzirom na to da je tema o kojoj se u komadu radi zaista ozbiljna i pogađa sve veći broj ljudi. Predstavу je Veće srpske nacionalne manjine opštine Borovo organizovalo povodom Međunarodnog praznika žena, a nakon predstave sve postetiteljke dobile su na poklon po karanfil.

– Voleo bih da svaki dan bude kao 8. mart. Moj odnos prema ženama se ne menja ni tog ni bilo kog drugog dana. Svima koji slave svakako čestitam – kaže Vladan Savić.

– Ne vezujem se ni za jedan datum. Mislim da žene treba da se potrude da svakog dana pomalo oplemene svoj život, da budu zadovoljne i srećne, da vole i da budu voljene – dodaje Sandra Bugarski.

*Ovaj tekst je nastao u sklopu projekta „Tu gdje živimo“ koji je podržao Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija Agencije za elektroničke medije.