Proslava hramovne slave u Kneževu

Na pojutarje hramovne slave Svetog Georgija u Kneževu je uz prisustvo tridesetak vernika održana svečana litirgija koju je predvodio jerej Srđan Trajković.

kneževo 90 godina hrama hramovna slava

Hram u malom baranjskom mestu Kneževu prošle je godine proslavio 90 godina postojanja i potrebna mu je detaljna obnova. Parohijani iz ovog sela u skladu sa svojim mogućnostima te uz pomoć lokalne samouprave i VSNM-a obnavljaju svoj hram, a najbolji primer nesebičnog darivanja iskazala je ovogodišnja kuma Dušanka Milošević. Uz slavski kolač i koljivo crkvi je poklonila veliki kristalni polijelej, namenivši ga za svoje zdravlje i na dugo molitveno sećanje svojim sumeštanima.

Isto tako prošle godine meštanka Divna Haramija sa suprugom Boškom crkvi je poklonila garnituru tepiha pa je sada unutrašnjost hrama relativno uređena.

U svojoj besedi sveštenik Srđan Trajković podučio je verni narod o značaju i zaslugama Svetog Georgija te poslao poruke ohrabrenja i utehe svom narodu. Posle ophoda i iznošenja litija osvećena su slavska obeležja, a za kumstvo iduće godine prihvatio se zamjenik načelnika Opštine Popovac Zoran Milošević sa suprugom.

Poštujući sve preporučene mere vezane uz novonastalu situaciju Kneževčani su i ove godine na dostojanstven način proslavili svoju hramovnu slavu. Ovaj hram zadužbina je kralja Aleksandra Karađorđevića.