Prvo organizovano gađanje na metu srndaća u Borovu

Lovačko društvo „Borovo“, povodom stote godišnjice od osnivanja, 20. juna organizovalo je gađanje na metu srndaća na sto metara.

Srđan Sekulić 21.06.2021.
gađanje na metu srndaća Borovo

Bilo je ovo prvo takmičenje na metu srndaća u organizaciji Lovačkog društva „Borovo“, ali i u široj okolini, na kojem je učestvovalo ukupno 11 ekipa.

- Kao lovačko društvo dali smo dosta truda da ugostimo sve ekipe iz nama prijateljskih društava. Nadamo se da ćemo sa ovim takmičenjem nastaviti i u budućnosti, a u njegovoj realizaciji su nam pomogli opština Borovo i Udruženje Eko Dunav kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći – istakao je jedan od organizatora i lovnik ovog društva Branko Puškar.

Na takmičenju u Borovu su učestvovale ekipe Šag Nard, Jelaš, Trpinja, Bobota, Dalj, Bršadin, Ostrovo, Bijelo Brdo, Vera, te dve ekipe domaćina iz Borova. U ekipnom takmičenju prvo mesto odnela je ekipa LD Soko Bijelo Brdo sa pogođena 83 boda od mogućih 99 bodova. Ovu ekipu predstavljali su G. Vučković, Z. Bojanić i B. Borić. Drugo mesto odnela je ekipa LD Prepelica Šag Nard sa ostvarenih 79 bodova dok je treće mesto osvojila ekipa LD Fazan Vera.

Što se tiče pojedinačnog dela takmičenja, u kojem se do pobednika došlo tek nakon raspucavanja, prvo mesto osvojilo je Radovan Varga član LD Fazan Bršadin, dok su drugu i treću poziciju zauzeli članovi LD Prepelica iz Šag Narda kod Valpova Marko Jeger i Nenad Marinović.

- Ovim putem bih se još jednom zahvalio svim učesnicima takmičenja i prijateljima našeg Lovačkog društva što su se odazvali i uveličali današnji događaj. Naravno, želim i da se zahvalim na maksimalnoj ozbiljnosti pri samom rukovanju sa oružjem kao i na disciplini na samoj streljani – naglasio je Puškar koji je uz predsednika društva Nebojšu Krstonošića najboljim ekipama i pojedincima uručio prikladne nagrade i medalje koje su bile u znaku stogodišnjice organizovanog lovstva u Borovu.