Radost u opštini Negoslavci. Rođene trojke!

Rođenje trojki iz Negoslavaca obradovalo je celi region. Vest je to koja iskače u mnoštvu loših demografskih podataka.

Jadranka Jaćimović 13.07.2018.
Bebe trojke Negoslavci KBC Osijek

Nataša i Milan Glušica iz Negoslavaca roditelji su triju devojčica rođenih 3. jula u KBC-u Osijek. Trojke začete prirodnim putem prava su retkost, gotovo da pričamo o čudu prirode, jer se dogode tek u jednoj od 200 miliona trudnoća.

Roditelji čini se još nisu svesni da ih mnogi smatraju čudom, njihova  sreća zbog prve trudnoće se utrostručila i sada su ponosni roditelji devojčica Biljane, Bojane i Snežane.

- Osećam se divno! Trostruka je sreća i predivan osećaj. Nismo znali odmah da su trojke i bili smo iznenađeni, a kasnije jako uzbuđeni. Sve je prošlo u redu, trudnoća i porod i zadovoljna sam tretmanom u bolnici - rekla je mama Nataša dok suprug Milan dodaje kako je i on presrećan.

- I tata je bio  iznenađen, a kasnije presrećan. Ovo je predivan osećaj, reč je o prvoj trudnoći i njih tri su naša prva deca, a kada me pitaju da li sam spreman, ja kažem da jesam!

Trudnoća i porod prošli su bez komplikacija. Za to su se sa posebnom pažnjom starali zaposlenici Kliničko bolničkog centra Osijek.

- Sama trudnoća troje dece je komplikovana stvar i zahteva jedan dodatni napor i dodatni angažman, a porod obično završava carskim rezom. Ovakva trudnoća i porod jesu posebni i nikome nije svejedno, zahteva posebnu pažnju, jer nije uobičajan događaj, ali svakako je lep i izvediv. Poslednji put trojke su u našoj bolnici rođene pre 9 meseci, a pre toga nismo imali ovakav slučaj nekoliko godina. To je vrlo retko, pogotovo spontane trojke koje nisu začete umetnom oplodnjom. Retko, neuobičajno, ali velika radost – kaže doktorka Mirta Kadivnik.

Prema rečima doktorke Kadivnik trenutno se u KBC Osijek staraju o 40 novorođenih beba, a u proseku je dnevno  od 5 do 10 poroda. Nekada je u ovoj bolnici bilo puno više beba, jer su obavljali i do 3.000 poroda godišnje dok je sada srećnih događaja čak 25 odsto manje.

Načelnik posetio majku i bebe

U opštini Negoslavci sreću porodice Glušica dele svi. Nije prvi put da trojke obraduju Negoslavčane, ali bilo je to davno, a u trenucima kada se svi bore da ulepšaju katastrofalnu demografsku sliku Hrvatske ove su tri devojčice nemerljiva sreća.

Opštinska delegacija na čelu sa načelnikom Dušanom Jeckovim posetila je 12. jula u osječkoj  bolnici mamu i tri nove Negoslavčanke.

- Izuzetno smo srećni i ponosni što smo svedoci ovog divnog događaja i došli smo u KBC Osijek da pre svega čestitamo porodici Glušica i da se zahvalimo odeljenjima ginekologije i pedijatrije što su pomogli da se naša Nataša porodi i donese na svet tri predivne bebe. Pozvali smo i medije, jer ovo je nesvakidašnji događaj i u poslednjih 60 godina u Negoslavcima nije bilo trojki. Želeli smo da pošaljemo jednu lepu vest iz Negoslavaca i Slavonije, jer svi smo svedoci teških tema o odlasku ljudi i smatrali smo da ovaj događaj svakako zaslužuje jednu lepu pažnju. Zahvaljujemo zato porodici Glušica što su nam omogućili da uživamo u ovoj lepšoj strani života - rekao je Dušan Jeckov.

Bebe donacija Negoslavci trojke KBC Osijek Dušan Jeckov

Kada je srećni događaj u pitanju poklona i čestitki od srca ne nedostaje, opština je porodici Glušica, pored redovnih davanja od 2.000 kuna za svako novorođeno dete, uručila i poklon bon kojim su im obezbedili godišnju zalihu pelena za tri bebe. Poklon su zvanično uručili u bolnici, a pomoć ih u svakodnevnom životu i obavezama koje slede očekuje i po povratku kući, jer u ovom mestu osećaja zajedništva ne nedostaje.