Sastanak srpskih političara sa načelnikom vukovarske policije

Predstavnici ZVO-a, SDSS-a i VSNM-a Grada Vukovara sastali su se sa načelnikom PU Vukovarsko-sremske radi sprečavanja daljnih sukoba među učenicima.

Srbi Hr 02.03.2021.
Fabijan Kapular međunacionalni incidenti vukovar srđan jeremić srđan kolar dušan jeckov dejan drakulić

Nakon sastanka sa roditeljima dece koja su napadnuta u nedavnom međunacionalnom sukobu u Borovu naselju, srpski politički predstavnici iz Vukovara sastali su se sa načelnikom Policijske uprave Vukovarsko-sremske županije Fabijanom Kapularom.

- Odlučili smo da preuzmemo određene korake jer je zaista stanje bezbednosti naše dece i generalno u gradu Vukovaru sve lošije i u tom smislu smo prvo na zahtev roditelja dece koja su napadnuta pre neki dan ispred pekare u Borovu naselju razgovarali i dobili informacije o tim dešavanjima. Oni su od nas zatražili pomoć i podršku budući da imaju strah da decu šalju u škole, a to je ozbiljan problem. Nakon toga smo inicirali sastanak sa direktorom Tehničke škole „Nikola Tesla“ da vidimo kakvo je tamo stanje. On nam je objasnio situaciju i rekao da postoji nekoliko zaista problematičnih učenika, kao i nekih bivših učenika koji izazivaju probleme – kaže predsednik ZVO-a Srđan Jeremić.

Na današnjem sastanku dogovoreno je povećanje broja policijskih službenika koji će se nalaziti u vidljivo označenim policijskim automobilima na području oko Tehničke škole „Nikola Tesla“ i u blizini pekara te na autobuskom stajalištu gde đaci čekaju autobuse od jutarnjih časova pa do odlaska poslednjeg školskog autobusa. Na ovaj način pokušaće se barem do kraja ovog polugodišta preventivno delovati i sprečiti pojavu novih sukoba među đacima.

- Na sastanku je zaključeno da treba da se poradi na uzrocima nastanka ovakvih problema. Sada se saniraju posledice, ali treba da se poradi na tome da ovakvih incidenata više ne bude. Srpski predstavnici iz Vukovara su najavili da će se obratiti zaštitnici prava građana, kao i zaštitnici prava dece koje će informisati o situaciji u Tehničkoj školi „Nikola Tesla“ – zaključio je Jeremić.

Sastanku sa načelnikom Kapularom, uz Srđana Jeremića, su prisustvovali predsednik Županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Vukovarsko-sremske županije Dušan Jeckov, predsednik Gradske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Vukovar Srđan Kolar i predsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Vukovara Dejan Drakulić.