Sastanak srpskog udruženja nestalih sa potpredsednicima Vlade Hrvatske

Potpredsednici Vlade Republike Hrvatske Tomo Medved i Boris Milošević održali su juče sastanak sa srpskim saborskim zastupncima i predstavnicima udruženja nestalih „Protiv zaborava“.

sastanak udruženje protiv zaborava
Foto: Vlada Repbulike Hrvatske

Potpredsednici Medved i Milošević sastali su se sa saborskim zastupnicima Draganom Jeckov i Miloradom Pupovcem kao i predstavnicima srpskog udruženja „Protiv zaborava“ na čelu sa predsednicom Maricom Šeatović, a tema je bila saradnja ovog Udruženja sa nadležnim ministarstvom i Vladom u procesu traženja nestalih i koraci koje je potrebno napraviti kako bi se uspostavila što jača saradnja u rešavanju ovoga važnog humanitarnog pitanja, stoji u saopštenju Vlade RH.

Na sastanku su izneseni problemi rada Udruženja, ali i konkretni predlozi u smeru jačanja saradnje i teškoće na koje Ministarstvo nailazi u procesu traženja svih nestalih. Potpredsednik Medved je najavio i donošenje Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata koji priprema Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Sastanku su prisustvovali i članovi vukovarske podružnice Udruženja „Protiv zaborava“ koji godinama čekaju da se njihovi nestali pronađu i da se rasvetli sudbina stradanja članova njihovih porodica.

 

1 KOMENTAR

  1. Dobro ste se sjetili ali kasno…nas ste komisiju za nestale razvijali…sveli ste se na udruženje, sve strane u ratu imaju komisije pri vladi, a vi udruženje koje nema nikakva ovlaštenja….zašto neidete kod onih koji znaju da vam kažu? Da vidite reakciju a ne da sjedite u kancalarijama i apelujete..sve trče da vam daju informacije….tako se nestali netraže…vi nemate ni podatke koliko je nestalih…žalosno ali istinito….

Comments are closed.