SDSS predao listu kandidata za evropske izbore

Izbori za članove Evropskog parlamenta iz Republike Hrvatske biće održani 26. maja, a na tim izborima učestvovaće i Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) koja je svoju listu kandidata danas predala DIP-u.

SDSS izbori za evropski parlament
Foto: SDSS Fejsbuk

Predsedništvo SDSS-a je na jučerašnjoj sednici u Zagrebu utvrdilo listu kandidatkinja i kandidata za ove izbore kojoj će nosilac biti predsednik ove stranke Milorad Pupovac. Kako je ranije i najavljivano, na listi će biti i profesor sa Fakulteta političkih nauka u Zagrebu Dejan Jović i to na drugom mestu.

– Predali smo listu iznenađenja, listu koja ima ambiciju da uđe u Evropski parlament i da zastupa ono što smo zastupali kad smo podržavali ulazak Hrvatske u Evropsku uniju. Uz to ćemo zastupati i one vrednosti kojih danas u EU ima sve manje, a to je Evropa bez granica. U Evropi je danas sve više granica, čak i onih najgrubljih od žice. Želimo Evropu koja neće biti podeljena na svoj bogati i siromašni deo, Evropu koja neće biti Evropa iz koje se iseljava te u kojoj neće biti opasnog nacionalizma koji je hoće razoriti i koji agresivno nastupa prema svojim manjinama, bilo starim, bilo novim – rekao je Milorad Pupovac odmah po predaji liste kandidata.

Na listi SDSS-a nalaze se i saborski zastupnici Dragana Jeckov i Boris Milošević, kao i predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić.

– Predsedništvo se opredelilo da na kandidacionoj listi budu predsednik i potpredsednici, saborski zastupnici, drugi istaknuti predstavnici stranke, te nestranačke osobe koje imaju ugled u srpskoj zajednici kao i u ukupnom hrvatskom društvu – naveli su iz predsedništva SDSS-a prilikom izglasavanja kandidata.

Među ostalim imenima na listi su i načelnik opštine Erdut Jugoslav Vesić, zamenica šibensko-kninskog župana Anja Šimpraga, načelnik opštine Krnjak Dejan Mihajlović, predsednica Aktiva žena SDSS-a Mirjana Oluić, zamenik gradonačelnice Pakraca Nikola Ivanović, predsednica GO SDSS-a u Zagrebu Tatjana Vukobratović–Spasojević, kao i riječka srednjoškolka i vaterpolistkinja Aleksandra Ratković.