Sinđelić iz Trpinje još jednom osvojio veteransku ligu ZVO-a

Proteklog vikenda u Borovu je odigran završni turnir Lige veterana Zajedničkog veća opština, a titulu je i ove godine osvojila ekipa FK Sinđelić iz Trpinje.

Nikola Milojević 15.06.2020.
Liga veterana ZVO sinđelić Trpinja naslovna

Ovogodišnju fudbalsku Ligu veterana Zajedničkog veća opština osvojio je Sinđelić iz Trpinje nakon što je u finalu posle boljeg izvođenja penala savladao FK Vuteks-Slogu iz Vukovara. Završni turnir odigran je u Borovu 13. i 14. juna, a finalna utakmica završila je rezultatom 1:1 da bi klub iz Trpinje odneo pobedu od 4:3 nakon penal lutrije.

Finale je odigrano u nešto slabijem intenzitetu s obzirom na to da veterani dugo nisu bili aktivni zbog svima dobro poznate situacije s pandemijom virusa, ali i s obzirom na to da su dan ranije bile polufinalne utakmice. Sinđelić je poveo u prvom poluvremenu golom Vukašina Šljokića, a izjednačenje Vuteksu doneo je Srđan Majher pred sam kraj utakmice. Ovom pobedom Sinđelić je odbranio titulu osvojenu prošle godine.

- Prvo da čestitam našim protivnicima na fer i korektnoj utakmici. Mislim da je sve prošlo u redu i da je to bila jedna atraktivna utakmica za publiku i da na kraju svi mogu da budu zadovoljni. Oni su imali svoje šanse, mi svoje, ali je sreća na kraju bila na našoj strani. Ako se ne varam, ovo nam je deseta ili jedanaesta titula od kada postoji ova Liga veterana. Ima nas nešto više od dvadesetak i možemo da se pohvalimo da smo zaista dobro organizovani, a imamo odlične odnose i sa upravom našeg kluba – zadovoljan je bio nakon pobede kapiten Sinđelića Zoran Dubajić.

liga veterana zvo

Sinđelić je slavio u finalu protiv Vuteksa nakon boljeg izvođenja penala

Golman i kapiten Vuteks-Sloge Milan Macavara čestitao je protivnicima na tituli uz žal za propuštenim prilikama svoje ekipe.

- Bila je ravnopravna borba, ali penali su odlučili. Imali smo na samom kraju kod rezultata 1:1 veliku šansu da ne budu penali. Desilo se da smo tu šansu promašili i to je tako u fudbalu. Uglavnom, čestitam mom prijatelju Dubajiću i Trpinji – istakao je Macavara koji se i u 58. godini pokazao kao pouzdani čuvar mreže, a u penal seriji je odbranio jedan od pet penala.

Na završnom turniru su, pored finalista, nastupile i ekipe domaćina, odnosno borovska Sloga i Hajduk Mirko iz Mirkovaca. Treba reći da ove godine Liga veterana zbog pojave koronavirusa i zaustavljanja svih sportskih aktivnosti nije odigrana do kraja, a na turnir najbolje četiri ekipe plasirali su se klubovi koji su bili najbolji do trenutka kada je liga prekinuta.

Trećeplasirana je na kraju završila Sloga koja je bila vodeći tim na tabeli Lige. Nakon što su u veoma zanimljivoj polufinalnoj utakmici u subotu poraženi od Vuteksa rezultatom 2:1,  sutradan su u utakmici za treće mesto slavili protiv Hajduk Mirka rezultatom 5:4. Mirkovčani su poraz sa identičnim rezultatom doživeli i u polufinalu kada je bolji od njih bio Sinđelić.

Jedino sportsko takmičenje unutar srpske zajednice

Predsednik Zajedničkog veća opština Srđan Jeremić dodelio je na kraju pehare svim ekipama. Liga Veterana ZVO-a je jedino sportsko takmičenje koje se održava isključivo unutar srpske zajednice i zbog toga je veoma važna tradicija, ali i opstanak ovog takmičenja ubuduće.

Liga veterana ZVO Srđan Jeremić Dubajić

Srđan Jeremić i kapiten Sinđelića Zoran Dubajić

- Najveći značaj ove lige je druženje naših sunarodnjaka. Reč je o entuzijastima koji vole fudbal i sport i njima to puno znači. ZVO koordiniše radom veteranskih sekcija, a u potpunosti finansira i sav trošak u okviru ove lige, uključujući i nabavku pehara i poklone. Mi smo garant da će ova lepa i u narodu prepoznatljiva tradicija opstati, a trudićemo se da proširimo takmičenje i na još neke klubove koji su trenutno neaktivni. Nadamo se da ćemo u budućem vremenu reaktivirati još neka sportska takmičenja kao što bi bilo na primer takmičenje u gađanju glinenih golubova gde bismo okupili predstavnike svih naših lovačkih društava – kaže Srđan Jeremić.

Važno je druženje

Iako se fudbal uvek igra zbog pobede, bilo da se radi o prijateljskim utakmicama, bilo da se radi o veteranskim ligama, učesnici Lige veterana dodaju i da je druženje jedan od  važnijih faktora na kojem ova liga opstaje.

- Druženje je iznad svega, a rezultat u drugom planu. Ova liga nam znači jer se u njoj okupljaju igrači koji su nekad zajedno, a nekad jedni protiv drugih igrali aktivno u nekim boljim i kvalitetnijim ligama – kaže Zoran Dubajić iz Sinđelića.

Liga veterana zvo sinđelić vuteks finale

- U sportu sam više od 40 godina, a sa 47 godina sam branio za prvi tim Vuteksa. Svaki pad i svaki udarac danas teško podnosim i svake godine kažem da neću više igrati. Svaki put to kažem, a opet naredne sezone nastavim da branim. Nekoliko klubova je u ovoj ligi izvrsno organizovano, a mi se trudimo da tako bude. Nekad igramo sa devet igrača, nekad sa deset,  kao što je to bilo tokom sezone kada smo u Bijelom Brdu sa igračem manje pobedili, a njih je bilo više od 20. Na kraju, bitno je da se svi družimo i da se ne svađamo – zaključuje kapiten Vuteksa Milan Macavara.