U Bršadinu se ponovo igrala odbojka

Udruženje mladih Bršadin i ove godine je bilo organizator turnira u odbojci na pesku koji je trajao od 2. do 9. avgusta.

Maja Milanović 10.08.2023.
Odbojka u Bršadinu naslovna

Osim fudbalskih turnira koji se svakog leta igraju u većini mesta Vukovarsko-sremske županije, Udruženje mladih Bršadin pobrinulo se i ove godine da u svom mestu organizuje turnir u odbojci na pesku. Sa samostalnom organizacijom turnira krenuli su prošle godine, tako da se za ovaj vid druženja pročulo u okolnim mestima, a što se odrazilo i na ovogodišnji broj ekipa, ali i publike koja je posećivala utakmice.

- Ovo je treća godina da se turnir održava u Bršadinu, prve godine je to bilo u sklopu proslave 40 godina KUD-a Vaso Đurđević, ali smo prošle godine odlučili i upustili se u organizaciju turnira sa učesnicima i iz drugih mesta, sredili smo teren i veoma smo zadovoljni posećenošću turnira – rekao je ispred organizatora predsednik Udruženja mladih Bršadin Dejan Mirić.

Ovogodišnji turnir u odbojci okupio je 14 ekipa, koji su se od 2. do 9. avgusta nadmetali u borbi preko mreže. Trećeplasirana je završila ekipa Četiri sokola i vrana, drugi su članovi ekipe Stari fijaker, dok je ovogodišnja pobednička ekipa izdošla Markušice. Kao što ističu mnogi učesnici, najvažnije je druženje i podrška mladima u organizaciji sličnih događaja.

- Udruženje mladih Bršadin i ove godine se pobrinulo da organizacija turnira bude odlična. Slobodno mogu reći da bih voleo da je više takvih mladih entuzijasta koji će organizovati slične događaje, jer se većinom turniri na našem području svode na fudbal, ali eto drago nam je da se vidici šire. Sama finalna utakmica je bila prilično napeta, u tri seta, uostalom kao i sve ove večeri. Momci iz pobedničke ekipe igraju dobro, trude se i to je u krajnjem slučaju i presudilo. Pohvalio bih sve ekipe iz polufinala, svakako su zasluženo bile sinoć na terenu. Mi iz ekipe Stari fijaker smo uglavnom rekreativci, igramo već duži niz godina, ali dvoransku odbojku. Ove godine smo u ekipi imali i dve devojke koje se i profesionalno bave odbojkom. Jedna od njih, Marta Lukić osvojila je i nagradu za najkorisnijeg igrača turnira, što je svakako zasluženo. Što se tiče budućih turnira, planiramo prijavu na svaki u našem okruženju. Ekipa je tu, svi su uvek spremni za igru i druženje, kao i naš sponzor koji uvek veruje u nas – rekao je član drugoplasirane ekipe Stari fijaker Bojan Rakazović.

Pomenuto udruženje aktivno radi nekoliko godina i trenutno ima oko 30 članova, ali tradicija okupljanja mladih u njihovom selu traje puno duže.

Odbojka u Bršadinu pobednici

Pobednička ekipa iz Markušice

- Za vreme korone došli smo na ideju da se mladi u našem mestu ponovo okupe. Pre toga je već postojao klub mladih u Bršadinu, ali je jedno vreme prestao sa radom pa smo mi ponovo pokrenuli inicijativu. Dobili smo prostorije za druženje i tako smo započeli sa našim radom. Na početku je to bilo samo druženje, ali sada je preraslo u nešto malo veće. Osim ovog turnira, u međuvremenu organizujemo filmske večeri, turnir u fifi, pesu i igranje različitih društvenih igara. Nije to ništa veliko, ali najvažnije nam je okupljanje – dodaje Mirić.

Za prve tri ekipe na turniru obezbeđeni su pehari i novčane nagrade, a pomoć u održavanju turnira organizatori su dobili od Opštine Trpinja, Zajedničkog veća opština Vukovar, različitih udruženja koja deluju u Bršadinu, kao i od privrednika i simpatizera ovog udruženja.